Σε εξέλιξη έργα διαγραμμίσεων και σημάνσεων

diavaseis

Σειρά παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών με προτεραιότητα αυτό το διάστημα την ασφάλεια των μαθητών.

Στο πλαίσιο του έργου σήμανσης του οδικού δικτύου πραγματοποιούνται εργασίες οριζόντιων και κάθετων διαγραμμίσεων με σκοπό την ασφάλεια και την διευκόλυνση των μετακινήσεων.

Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται έξω από σχολικές μονάδες και σε βασικές αρτηρίες όπου η κίνηση πεζών και τροχοφόρων είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, σε όλη την έκταση του Δήμου.

Εκτός από τις νέες διαγραμμίσεις και την συντήρηση ή αντικατάσταση της παλαιάς και φθαρμένης κατακόρυφης σήμανσης με νέα, η μελέτη του έργου περιλαμβάνει τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων, διαμόρφωση διαβάσεων για πρόσβαση ατόμων με ειδικές ικανότητες, καθώς και τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος.

Στα σημεία όπου εκτελείται η σχετική εργολαβία, βρέθηκε το πρωί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Αρλέτος συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να επιβλέψουν τις εργασίες.

«Βασική μας προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι μαθητές μας θα προσέρχονται και θα αναχωρούν από τα σχολεία τους, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, ενώ έμφαση δίνουμε και στον κεντρικό ιστό, λόγω της αυξημένης κίνησης. Συνεχίζουμε με σημαντικά έργα καθημερινότητας, ικανοποιώντας τις ανάγκες των δημοτών», επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Αρλέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ