Σε ετοιμότητα για ελονοσία και ιό του Δυτικού Νείλου

kounoupia

kounoupia

Συναγερμός έχει σημάνει για τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μετά τα κρούσματα ελονοσίας αλλά και τους δύο θανάτους από τον ιό του Δυτικού Νείλου, νοσήματα που μεταδίδονται κυρίως με το τσίμπημα των κουνουπιών.

Τα κρούσματα ελονοσίας με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης, όπως αυτό που εκδηλώθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, χαρακτηρίστηκαν σποραδικά, κατά την διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με την συμμετοχή των εμπλεκόμενων υγειονομικών υπηρεσιών, λοιμωξιολόγων, εκπροσώπων Υπουργείων κι άλλων.

Σε ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, σημειώνεται ότι με αφορμή τα μέχρι στιγμής κρούσματα ελονοσίας και λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, διαπιστώθηκε ετοιμότητα και καλή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων.

Σε αυτή την φάση, εξαιρετική σημασία έχουν τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια καθώς αποτελούν τα σημαντικότερα για την πρόληψη.

Επισημάνθηκε ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σε όλη την χώρα έχει ενημερωθεί σχετικά με τη διάγνωση της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου και ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας έχει παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της νόσου στην Ελλάδα.

Οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί τόσο για τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, όσο για τα κρούσματα ελονοσίας εγχώριας μετάδοσης και υποστηρίζουν ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι σε ετοιμότητα.
{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ