Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί των Ιωαννίνων

nosokomio

nosokomioΣε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 19/3 προβαίνουν οι γιατροί του ΠΓΝ Ιωαννίνων και του ΓΝ Χατζηκώστα, με αίτημα την πληρωμή των εφημεριών που πραγματοποίησαν τους μήνες Δεκέμβριο 2011, Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2012.

Μετά τη δραματική μείωση του κονδυλίου των εφημεριών των νοσοκομείων στον προϋπολογισμό του 2012 και στη συνέχεια με τον εφαρμοστικό νόμο, τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας επανέφεραν και τη διαδικασία πληρωμής των εφημεριών μετά από έγκριση των επιτρόπων, διαδικασία που επιφέρει καθυστερήσεις μηνών.

Η περικοπή του κονδυλίου έχει αποδυναμώσει σε καίριες κλινικές τη βάρδια εφημερίας από τη στιγμή που ο γιατρός υποχρεώνεται να εφημερεύει από το σπίτι, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Και όχι μόνο. Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δηλώνει αδυναμία να αποζημιώσει τις εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν πριν τη περικοπή του κονδυλίου και πριν την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου, εκτελώντας τις μακιαβελικές εντολές του Υπουργείου Υγείας και της τρόικας. Εφθασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει από τους γιατρούς του νοσοκομείου «εθελοντικό κούρεμα» των εφημεριών που είχαν πραγματοποιήσει τους δύο πρώτους μήνες του 2012!

Οι νοσοκομειακοί γιατροί που προσπαθούν να ζήσουν από τις νόμιμες αποδοχές τους, όπως και η χειμαζόμενη κοινωνία στη συντριπτική της πλειοψηφία, ζητούν την κατανόηση και συμπαράσταση των ασθενών ώστε να λυθεί το συντομότερο δυνατόν το πρόβλημα.

Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης εργασίας θα αντιμετωπίζονται κανονικά τα έκτακτα περιστατικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ