Σε επιφυλακή για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών την Κυριακή

fpirkagia

Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς σε μεγάλο μέρος της χώρα  την Κυριακή 3 Ιουλίου.

Το σύνολο των πυροσβεστικών υπηρεσιών και η Πολιτική Προστασία σε όλες τις περιοχές τίθενται σε επιφυλακή.

Όπως τόνισε αρχικά η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, η Κυριακή θα είναι η «πρώτη πολύ δύσκολη ημέρα της αντιπυρικής περιόδου».

Έπειτα, υπογράμμισε πως «Είμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Ραφαέλα Τζήμα, ανέφερε πως το προσωπικό και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε επιφυλακή με εναέριες και χερσαίες περιπολίες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ