Σε επιχειρήσεις της Πρέβεζας η ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης

preveza monades

Τοπικές επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα επισκέφθηκε στην Πρέβεζα η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου.

Η Γενική Γραμματέας μετέβη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας εμπορίας και διανομής βιολογικών προϊόντων ΒΙΟΚΗΠ στην Πέτρα της Πρέβεζας, καθώς και σε  καλλιέργειες ακτινιδίων και πορτοκαλιών.

Η οικογένεια Αποστολίδη σε ιδιόκτητα αγροκτήματα συνολικής έκτασης σχεδόν 2.000 στρεμμάτων παράγει εδώ και 20 χρόνια ποιοτικά βιολογικά οπωροκηπευτικά προϊόντα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ιχνηλασιμότητα και στον εργαστηριακό έλεγχο. Με εξαγωγές σε Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία και Αγγλία και αναπτυγμένο δίκτυο πωλήσεων σε όλη την Ελλάδα, παρέχει στους καταναλωτές υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα. Η κα. Καλόγηρου συζήτησε με τον κ. Χαράλαμπο Αποστολίδη τις προοπτικές και τις δυνατότητες του κλάδου.

Επίσης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της υδατοκαλλιέργειας ψαριών (πέστροφας) EUROTROUT SA  στην περιοχή Χόχλα της Πρέβεζας.

Από τον ιδιοκτήτη Χρήστο Καινούργιο και τους γιους του Αλέξανδρο και Ανδρέα ενημερώθηκε για τη λειτουργία της μονάδας, τις υψηλές προδιαγραφές εκτροφής και τις νέες προοπτικές ανάπτυξης.

Η επιχείρηση αξιοποιεί τον φυσικό υδάτινο πόρο της περιοχής, σταθερής θερμοκρασίας 16 βαθμών, την τεχνογνωσία και εμπειρία, για να παράξει ποιοτικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας.

Όλη η παραγωγική διαδικασία γίνεται με πιστοποιημένο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα που δίνει προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο βιολογικό προϊόν, το οποίο στο σύνολό του εξάγεται κυρίως στη Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πολωνία και ΗΠΑ.

Η παραγωγή της μονάδας ανέρχεται σε 1.500 τόνους ετησίως και αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική παραγωγή του είδους στην Ευρώπη είναι 5.000 τόνοι. Η Γενική Γραμματέας ενημερώθηκε για τη λειτουργία νέας μονάδας στο χωριό Λούρο της Πρέβεζας, συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων  1,5 εκατ. ευρώ είναι ίδια συμμετοχή, ενώ 1,5 εκατ. ευρώ έχει αιτηθεί για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους.

Η κα. Καλογήρου επεσήμανε ότι η ηγεσία του ΥπΑΑΤ είναι δίπλα στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. «Σταθερή μας προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τους παραγωγούς και η ενθάρρυνση κάθε πρωτοβουλίας τους για περαιτέρω ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ