Σε ενοικιαζόμενα δωμάτια μεταφέρεται το Κέντρο Υγείας Πάργας

kentro ygeias pargas

Σε μια απόφαση που προκαλεί εύλογα ερωτήματα και έντονο προβληματισμό, το Κέντρο Υγείας Πάργας μεταφέρεται προσωρινά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, λόγω εργασιών ανακαίνισης στο κτίριο του.

Η απόφαση έγινε γνωστή από τον Δήμο Πάργας και σύμφωνα με αυτή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών η εξυπηρέτηση των πολιτών δεν θα γίνεται σε άλλη υγειονομική δομή, αλλά στα ενοικιαζόμενα δωμάτια “Santa Marina Studios”, στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πάργας – Μορφατίου, στη διασταύρωση προς Λίχνο.

Η εικόνα ενός Κέντρου Υγείας που μετακομίζει σε τουριστικό κατάλυμα δεν είναι ότι καλύτερο ακόμη κι αν γίνεται για… καλό σκοπό όπως αυτός της ανακαίνισης.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς και με ποιες προδιαγραφές θα παρέχονται υγειονομικές υπηρεσίες σε έναν χώρο που δεν έχει σχεδιαστεί για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ενώ παραμένει άγνωστο για πόσο διάστημα θα διαρκέσει αυτή η «προσωρινή» λύση.

Οι πολίτες καλούνται απλώς να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα..