Σε εξέλιξη η έρευνα για την επίθεση στην Κόνιτσα, καταδικάζουν υπουργοί, κόμματα και φορείς

Δύο Υπουργοί σε κεντρικό επίπεδο, πολιτικά πρόσωπα, κόμματα και παρατάξεις σε τοπικό καταδικάζουν την επίθεση που δέχθηκαν στην Κόνιτσα ανήλικοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δομή της περιοχής. Η επίθεση έγινε το βράδυ της Κυριακής, στο γήπεδο της Κόνιτσας, με αποτέλεσμα δύο από τους ανήλικους να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ο ένας με τραύματα καθώς στην προσπάθεια του να διαφύγει έπεσε. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων, πέντε άτομα που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν ρόπαλα, μπήκαν στο γήπεδο και τους επιτέθηκαν. Η έρευνα της αστυνομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη και φαίνεται ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η επίθεση στους ανήλικους πρόσφυγες δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Η πρώτη αντίδραση που προκάλεσε και την δημοσιοποίηση του γεγονότος ήρθε από τον Δήμο Κόνιτσας. Ο Δήμος καταδίκαζε την επίθεση κάνοντας λόγο για βάναυση ενέργεια.

Οι αντιδράσεις από το πρωί διαδέχονται η μία την άλλη.

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της μιλά για απίστευτη αθλιότητα και τονίζει ότι η κοινωνία θα σταθεί απέναντι σε ρατσιστές ενώ η αστυνομία θα κάνει αυτό που πρέπει. «Η δημοκρατική κοινωνία της Κόνιτσας και όλης της Ελλάδας, που έδειξε παραδειγματική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, καταδικάζει την απίστευτη αθλιότητα. Και θα σταθεί απέναντι στους ρατσιστές. Η ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει αυτό που πρέπει».

«Δεν θα κάνουμε ούτε ένα εκατοστό πίσω», ξεκαθάρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», με αφορμή τα φαινόμενα ρατσισμού κατά προσφύγων.

Απέδωσε τη ρατσιστική επίθεση εναντίον ασυνόδευτων προσφύγων στην Κόνιτσα σε «μια διαδικασία μιμητισμού, όπου διάφοροι ξενοφοβικοί, ρατσιστές και φασίστες παίρνουν ένα παράδειγμα και το κάνουν στη δική τους την περιοχή ή για κάποιο οργανωμένο από σκοτεινές δυνάμεις σχέδιο» και πρόσθεσε ότι στην Κόνιτσα «δεν υπάρχει κάποια πίεση, πρόβλημα ή βάρος. Ίσα ίσα, η παρουσία των προσφυγόπουλων εκεί δίνει μια νέα ζωή στην περιοχή».

Χαρακτήρισε δε τους δράστες της επίθεσης «φασίστες ψευτόμαγκες οι οποίοι για να επιτεθούν σε πέντε παιδιά καλύπτουν και τα πρόσωπά τους».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής του Νομού Γιάννης Στέφος , ο Δήμος Ιωαννιτών, η παράταξη του Μωυσή Ελισάφ, η Αριστερή Παρέμβαση κι άλλες αριστερές κινήσεις είναι μεταξύ αυτών που καταδικάζουν την επίθεση στους ανήλικους πρόσφυγες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ