Σε εγρήγορση οι αρχές για τον κοροναϊό… Μέτρα στις πύλες εισόδου και τα νοσοκομεία

askisi_etoimotitas_p1

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές της χώρας εξαιτίας του παγκόσμιου συναγερμού που έχει σημάνει η ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού κρούσματα του οποίου εκτός από την Κίνα έχουν εντοπιστεί σε ακόμη 26 χώρες. Οι ειδικοί εμφανίζονται  ψύχραιμοι αλλά δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα, να υπάρξουν και στην Ελλάδα, κρούσματα κοροναϊού. Διαβεβαιώνουν πάντως ότι έχουν ληφθεί μέτρα αντιμετώπισης τα οποία επικαιροποιούνται, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι  13 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Ήδη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, που αποτελεί ένα από τα νοσηλευτικά ιδρύματα αναφοράς, έγινε άσκηση με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.

Το νοσοκομείο κλήθηκε να αντιμετωπίσει ύποπτο περιστατικό και τα πάντα λειτούργησαν με τον καλύτερο τρόπο.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • askisi etoimotitas p1

Την ίδια ώρα αυξάνονται τα μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας όπως είναι τα λιμάνια και τα αεροδρόμια ενώ μέτρα προφύλαξης λαμβάνονται και στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών.

Με έγγραφο που στάλθηκε δίνεται σειρά οδηγιών και αναφέρονται τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο ΕΟΔΥ σημειώνει ότι η  λοίμωξη εκδηλώνεται με πυρετό, βήχα και αναπνευστική δυσχέρεια και σε σοβαρές περιπτώσεις με πνευμονία.

Το σχέδιο δράσης της Ελλάδας, εξετάζεται και επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως έδειξε και η πρόσφατη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σκοπός των επιστημόνων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ήταν να εξεταστούν τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί αλλά και να προταθούν νέα εφόσον αυτό ήταν απαραίτητο.

Στα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η σύσταση ειδικής επιτροπής η οποία θα ενημερώνεται και θα εξετάζει κάθε νέα περίπτωση «ύποπτου» ή πιθανού κρούσματος του νέου ιού που θα εντοπίζεται στη χώρα. Αποφασίστηκε επίσης να γίνουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος,  οι προσλήψεις που χρειάζονται, για να ενισχυθούν τα εργαστήρια και τα νοσοκομεία,  η task force, οι πύλες εισόδου της χώρας.

Την ίδια ώρα εφαρμόζεται σύστημα ενεργητικής επιτήρησης για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα, με θερμομέτρηση των επιβατών καθώς και του πληρώματος των αεροσκαφών επιλεγμένων πτήσεων αλλά και ενημέρωση των ταξιδιωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ