Σε εγρήγορση για τη χιονόπτωση, προτεραιότητα στους δύο μεγάλους οδικούς άξονες

AXIONI181

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας στην Ήπειρο ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε περίπτωση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων.

Περιφέρεια και Δήμοι βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε ετοιμότητα έχει τεθεί και ο μηχανισμός των δύο μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της πειροχής, της Ιόνιας και της Εγνατίας Οδού.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι μικρής διάρκειας και πολύ πιθανές και εντός του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι να μην διακοπεί η κυκλοφορία στους δύο μεγάλους οδικούς άξονες.

 «Η Πολιτική Προστασία εδώ στην Ήπειρο, είπε μεταξύ άλλων,  εφαρμόζει ορισμένους κανόνες, ανάλογα με την περίπτωση.  Ειδικά στα θέματα  χιονοπτώσεων έχουμε μία αρχή: στους  δρόμους που βρίσκονται υπό παραχώρηση, δίνουμε εντολή εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας να μην περάσουν νταλίκες την ώρα της χιονόπτωσης και  οχήματα-  ανάλογα με το βαθμό της χιονόπτωσης- σε μέγεθος τέτοιο  που να μη δημιουργήσουν πρόβλημα  στην πρόσβαση των αποχιονιστικών μηχανημάτων. Αυτό διασφαλίζεται μέσω της Τροχαίας και εντολές δίνει μόνο η Πολιτική Προστασία και όλοι μας υπακούμε και βοηθάμε. Αν δεν γίνεται έτσι, δεν μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα».

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και με βάση το έκτακτο δελτίο καιρού εφιστάται η προσοχή όλων των πολιτών ενώ έχουν κληθεί σε ετοιμότητα όλων οι υπηρεσίες και οι φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ