Σε εφαρμογή το καθολικό κλείσιμο του δρόμου Πηγάδια- Γέφυρα Πλάκας

pigadia

Σε εφαρμογή τέθηκε το καθολικό κλείσιμο του δρόμου Πηγάδια- Γέφυρα Πλάκας, στην περιοχή των Τζουμέρκων καθώς οι εργασίες έχουν εισέλθει στο πιο δύσκολο και απαιτητικό τμήμα.

Για το κλείσιμο που δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από την Περιφέρεια τις μέρες αυτές, είχε γίνει γνωστό ότι θα έχει χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον πέντε μηνών.

Η εκτίμηση του Περιφερειάρχη όπως είχε διατυπωθεί δημόσια ήταν ότι οι εργασίες ενδέχεται να ολοκληρωθούν πριν τα Χριστούγεννα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δοθεί σαφής ημερομηνία επαναλειτουργίας του δρόμου, καθώς όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες που θα προκύψουν κατά την εκτέλεση του έργου.

Το τμήμα που άνοιξε μέτωπο τις μέρες αυτές θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο και αυτός είναι ο λόγος που κρίθηκε επιβεβλημένη η καθολική διακοπή της κυκλοφορίας.

Το έργο από τα Πηγάδια ως την Γέφυρα Πλάκας είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης ενώ μέρος της χρηματοδότησης καλύπτεται και από πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου.