Σε εφαρμογή τα μέτρα του χάρτη

xartis epirus

Τα μέτρα που αναφέρονται αναλυτικά στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας είναι σε ισχύ από σήμερα και για τις επόμενες 14 ημέρες.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων ανήκει στο επίπεδο 3, της αυξημένης επιτήρησης. Την ισχύ των μέτρων βάση του χάρτη έκανε γνωστή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε τα επίπεδα καθορίζονται ανάλογα με την τάση των επιδημιολογικών μεγεθών (όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και ο δείκτης πληρότητας του Συστήματος Υγείας), καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιδημιολογικής κατάστασης κάθε περιοχής, όπως αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης, αλλά και της συσχέτισης των κρουσμάτων και των επαφών τους.

Ο χάρτης -που είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr– θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις Ειδικής Επιτροπής Επιδημιολόγων και Λοιμωξιολόγων ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους επιδημιολογικούς δείκτες.

«Ο χάρτης αυτός δείχνει ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό, είναι πολλά. Και αυτό που απαιτείται αυτή τη στιγμή είναι η εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων, όχι η λήψη νέων», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ