Σε Δήμο και Επιμελητήριο η Πρέσβης της Αυστρίας

presvis austrias

Τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ επισκέφθηκε η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Hermine Poppeller στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην περιοχή.

Η συζήτηση ήταν ενδιαφέρουσα και επικεντρώθηκε στην προώθηση των σχέσεων στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιστορία των Ιωαννίνων και παρουσίασε τα βήματα εξωστρέφειας που γίνονται όπως και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης.

Η Πρέσβης δήλωσε εντυπωσιασμένη από την πόλη των Ιωαννίνων, την φυσική ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομιά και τόνισε ότι η συνεργασία με τον Δήμο θα συνεχιστεί.

Στο Επιμελητήριο ΙωαννίνωνEpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • epimelitio presvis

Η Πρέσβης της Αυστρίας συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Στην συνάντηση αναλύθηκαν οι οικονομικές δυνατότητες της περιοχής, ο τουρισμός καθώς  ο κλάδος των προϊόντων και των κατασκευών.

Η Πρέσβης της Αυστρίας σημείωσε ότι «δεν βρισκόμαστε εδώ μόνο για τη δυνατότητα συνεργασίας στον τουριστικό τομέα αλλά υπάρχουν δυνατότητες και σε άλλους κλάδους της επιχειρηματικότητας που υπάρχουν οι προϋποθέσεις  να αναπτυχθούν και άλλες σχέσεις.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Δημήτριος Δημητρίου αφού ενημέρωσε την Πρέσβη για το οικονομικό αποτύπωμα της περιοχής,έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους τομείς των κατασκευών και της μεταποίησης που έχουν τις προϋποθέσεις να αναπτύξουν σχέσεις με την Αυστρία.

Παράλληλα τόνισε ότι ήταν μια δεύτερη ουσιαστικά συνάντηση που επικαιροποιείται αφού είχε ήδη γίνει πριν τον covid-19 συνάντηση  στην Βιέννη ενώ δεν παράλειψε να αναφέρει ότι πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση  για την αεροπορική σύνδεση της περιοχής μας, μέσω της lowcost αεροπορικής εταιρίας laudamotionστο οποίο μάλιστα συμφώνησε και η κα Poppeller.

Τέλος οι δυο πλευρές συμφώνησαν μέσα στον επόμενο μήνα να υπάρξει συνάντηση στην πρεσβεία της Αθήνας με τον νέο Εμπορικό ακόλουθο  στην Ελλάδα για να συζητηθούν τα θέματα και οι δυνατότητες συνεργασίες που αναπτύχθηκαν μέσα από την σημερινή συνάντηση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα ενώ παραβρέθηκε σε αυτή και ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κος Μάκης Χρυσοστόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ