Σε διαβούλευση η αστική κινητικότητα

Η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και προκαταρτικές προτάσεις” είναι το θέμα της 2ης Δημόσιας Διαβούλευσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας στο πλαίσιο ενημέρωσης, παρουσίασης, συζήτησης της 1ης Φάσης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευάγγελος Γιαννουλάτος με δήλωση του στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους συλλόγους, τους φορείς , τους πολίτες και γενικότερα όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει στην διαδικασία , να ενημερωθεί από τους μελετητές και να καταθέσει προβληματισμούς ή ακόμη και προτάσεις.

Ο Δήμος της Πρέβεζας έχει προχωρήσει την όλη διαδικασία, επιδιώκοντας να υλοποιήσει δράσεις οι οποίες θα θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογική διαχείριση ζητημάτων όπως η χρήση ποδηλάτου, η άναρχη κυκλοφορία και στάθμευση οχημάτων κλπ.

Το θέμα θα συζητηθεί και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στοχεύει στην ισορροπημένη ανάπτυξη όλων των σχετικών μορφών μετακίνησης, ενθαρρύνοντας τη μετάβαση προς πιο βιώσιμες μορφές.

Επίσης είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις ανάγκες κινητικότητας όλων των πολιτών και έχει ως στόχο να βεβαιώσει ότι το σύστημα μεταφορών είναι προσιτό σε όλους, να βελτιώσει την ασφάλεια των χρηστών του, να μειώσει τον θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση, τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου και την κατανάλωση ενέργειας, αλλά και να βελτιώσει την ελκυστικότητα και την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος.

Το στρατηγικό όραμα

“Πρέβεζα φιλική στον πεζό και το ποδήλατο” με κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου που αγκαλιάζει την πόλη, σε συνδυασμό με δράσεις και παρεμβάσεις που προωθούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ελκυστικών συνθηκών ώστε η Πρέβεζα να είναι « Ανθρώπινη για τον κάτοικο… Γοητευτική για τον ταξιδιώτη…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ