Σε διαμερίσματα οι πρόσφυγες, έρευνα και στην Ήπειρο

akatsileoforeio

akatsileoforeio

Η διασπορά προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ελλάδα, όχι όμως σε οργανωμένα Κέντρα Φιλοξενίας, αλλά σε διαμερίσματα, αποτελεί το νέο σχέδιο που θέτει σε εφαρμογή η Κυβέρνηση.

Κίνητρο για να καμφθούν πιθανές αντιδράσεις αποτελεί η μίσθωση διαμερισμάτων αλλά και τα κουπόνια, τα οποία θα εξαργυρώνονται σε τοπικά καταστήματα!

Ήδη μετά τη Λιβαδειά ανάλογη έρευνα για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει επέκταση αυτού του μέτρου γίνεται σε πόλεις της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και γενικότερα στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας.

Στα σχέδια του υπουργείου περιλαμβάνονται πόλεις που δεν βρίσκονται κοντά στα ανατολικά σύνορα, έχουν πληγεί από την κρίση και γενικότερα πρωταγωνιστούν στις λίστες με τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας.

Ήδη από το υπουργείο έχει ζητηθεί να υπάρξει πρόβλεψη και οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν τη δράση, ενώ ως νομοί ενδιαφέροντος είναι εκείνοι στους οποίους το κυβερνών κόμμα έχει ισχυρή κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση ώστε να υπάρξουν αναχώματα σε περίπτωση εντόνων διαμαρτυριών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ