Σε χωριά της Κόνιτσας ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος

konstantopoulos konitsa

Στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κόνιτσας, περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Σπύρος Κωνσταντόπουλος και είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής αλλά και με εκλεγμένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η υστέρηση της ακριτικής αυτής περιοχής σε ισόρροπη ανάπτυξη έναντι των άλλων, αντίστοιχου φυσικού κάλλους περιοχών του Νομού όπως το Ζαγόρι και το Μέτσοβο, μπορεί να αποτελέσει το πλεονέκτημα για την αναπτυξιακή ώθηση της Κόνιτσας, τα επόμενα χρόνια, εφόσον συμπληρωθούν και ολοκληρωθούν οι απαραίτητες υποδομές που ζητούν εδώ και χρόνια οι ακρίτες, δήλωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος, συμφωνώντας με όσα του μετέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής.

Για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των ακριτών, εργάζεται ακούραστα το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού. Για τη δρομολόγηση της αναπτυξιακής προοπτικής της Κόνιτσας αντίστοιχα, θα βοηθήσει καταλυτικά η βελτίωση του τμήματος Καλπάκι-Κόνιτσα της ΕΟ Ιωαννίνων-Κοζάνης, έργο για το οποίο πρόσφατα ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών πως εντός του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι μελέτες, ώστε σε επόμενη φάση, να αναζητηθεί και η χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου.

Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας για τη μετάβαση προς και από την Κόνιτσα, θα συντελέσει τόσο στην αναστροφή της τάσης ερήμωσης των χωριών της περιοχής, όσο και στην υποβοήθηση της επενδυτικής δραστηριότητας, αφενός στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και αφετέρου στον τουρισμό. Ως προς τους δύο αυτούς τομείς, ενισχυτικά έρχονται τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που είναι σε πλήρη εξέλιξη στο Δήμο Κόνιτσας, σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ.

Τέλος, με την καθοριστική συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Κόνιτσας, βρίσκονται σε ώριμο στάδιο οι σχεδιασμένες παρεμβάσεις ανάδειξης των ιαματικών λουτρών Αμαράντου και Καβασίλων, με τις οποίες θα πλαισιωθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής, ενώ άκρως σημαντική είναι και η πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη δημιουργία και λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού, στην Αναγνωστοπούλειο Γεωργική Σχολή της Κόνιτσας.

«Με επίγνωση των προβλημάτων και κυρίως με σκληρή δουλειά από μέρους μας, πάνω στις βάσεις που τέθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια, η Κόνιτσα έχει τα φόντα για να αποτελέσει το μικρό οικονομικό θαύμα του Νομού μας, κατά την επόμενη δεκαετία», δήλωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ