Σε χαμηλό μηνών.. Μόλις τρία τα νέα κρούσματα στα Γιάννινα

covid test

Όλο και καλύτερη γίνεται η επιδημιολογική εικόνα των Ιωαννίνων κάτι που αποτυπώνεται στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων αλλά και στους υπόλοιπους δείκτες που περιλαμβάνονται στις εκθέσεις του ΕΟΔΥ.

Στους χαμηλούς ημερήσιους αριθμούς για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων περιλαμβάνεται και πολύ μικρός αριθμός κρουσμάτων που προέρχονται από τη δομή του Κατσικά και ανακοινώνονται με σχετική καθυστέρηση. Έτσι για παράδειγμα από τα δέκα θετικά της Πέμπτης τα τρία προερχόταν από το Κέντρο Προσφύγων και Μεταναστών.

Το τελευταίο 24ωρο στην χώρα επιβεβαιώθηκαν 791  νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με την γεωγραφική κατανομή τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στο Νομό Ιωαννίνων ανέρχονται σε τρία ενώ ο συνολικός αριθμός για την Ήπειρο φτάνει στα τέσσερα καθώς επιβεβαιώθηκε ένα ακόμη στο Νομό Πρέβεζας.

Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων που επιβεβαιώνεται στο Νομό Ιωαννίνων από τον περασμένο Ιανουάριο.

Αναλυτικά

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 791, εκ των οποίων εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 413.954 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.  Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 35 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.393 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 11, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.381 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 375 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 86.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.549 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 119 (ημερήσια μεταβολή +16.67%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 128 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ