Σε χαμηλές πτήσεις οι θερινές εκπτώσεις

ekptoseis therines

Κατώτερη των προσδοκιών, με εξαίρεση τις τουριστικές περιοχές της χώρας, είναι μέχρι στιγμής τουλάχιστον η εμπορική κίνηση στην αγορά κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων που ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου.

Και αυτό παρά τις μεγάλες εκπτώσεις που υπήρχαν στις βιτρίνες των περισσότερων καταστημάτων. Τα βλέμματα της αγοράς στρέφονται τώρα στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, οπότε και θα έχουν επιστρέψει οι εκδρομείς από τις καλοκαιρινές διακοπές, προκειμένου να κάνουν και το τελικό ταμείο.

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, επισημαίνουν εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, απέτρεψαν αρκετούς καταναλωτές από την πραγματοποίηση αγορών, υποστηρίζοντας πως ο χειμώνας θα είναι ακόμη πιο δύσκολος.

Για την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις της στο εμπόριο, αλλά και τα μέτρα που χρειάζονται για την τόνωση της αγοράς κάνουν λόγο εκπρόσωποι εμπορικών συλλόγων, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα η περίοδος των εκπτώσεων είναι υποτονική, καθώς η συνολική ακρίβεια περιόρισε τόσο την αγοραστική δύναμη όσο και την ψυχολογία του καταναλωτή, μειώνοντας εμφανώς τη ροή πελατών και τον συνολικό τζίρο των επιχειρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ