Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία, κλιματιζόμενες αίθουσες για τους πολίτες

thermokrasia 38

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας μετά και το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για παρατεταμένο καύσωνα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο υδράργυρος θα διατηρηθεί στα ύψη –πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου- μέχρι και τις αρχές Αυγούστου.

Από τον Δήμο Ιωαννιτών έγινε γνωστό ότι έχει τεθεί σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία ενώ θα είναι αυξημένες οι περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας στα δασύλλια της πόλης.

Ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν για οποιονδήποτε λόγω άναμμα φωτιάς στο ύπαιθρο, να περιορίσουν τις μετακινήσεις, να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο και να κάνουν λελογισμένη χρήση νερού.

Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο ΟΚΠΑΠΑ θέτουν από αύριο στην διάθεση των πολιτών και με αφορμή την άνοδο της θερμοκρασίας και τις συνθήκες καύσωνα που θα επικρατούν τις επόμενες ημέρες τέσσερις κλιματιζόμενες αίθουσες.

Οι χώροι θα είναι ανοιχτοί από αύριο στις εννέα το πρωί και καθημερινά ως τις έξι το απόγευμα για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η είσοδος θα γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ή με αρνητικό rapid test του τελευταίου 24ωρου.

Σε όλους τους χώρους θα τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19 σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Οι χώροι που θα είναι ανοιχτοί για τους πολίτες είναι οι ακόλουθοι:

-Ισόγεια αίθουσα κεντρικού δημαρχείου

-1ο ΚΑΠΗ, Λίνας Τσαλδάρη 1  2651305903

-2ο Κ.Α.Π.Η.       Ζίννη 12               26510-23239

-1ο Κ.Η.Φ.Η.       Χριστοβασίλη 19 26510-26994

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ