Σε… αποθήκες οι πυροσβέστες.. Τριτοκοσμικές συνθήκες διαμονής!

tasos diamoni

Έφυγαν από διάφορες υπηρεσίες της Ηπείρου στις δώδεκα το μεσημέρι.. Κατέληξαν στη Θάσο περίπου μεσάνυχτα.

Και κει οδηγήθηκαν στο χώρο διαμονής και ξεκούρασης.

Ο λόγος για τους 26 πυροσβέστες και τη μία ομάδα δασοκομάντος που έφυγε χιλιόμετρα μακριά για να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς.

Ο χώρος που οδηγήθηκαν οι πυροσβέστες για λίγες ώρες ύπνου και ξεκούρασης είναι αυτός αποθήκης κάμπινγκ όπου διαμορφώθηκε πρόχειρα, με ακατάλληλα κρεβάτια και στρώματα.

Οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυρας των συνθηκών διαμονής…EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • tasos diamoni1EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • tasos diamoni2EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • tasos diamoni3

Καμία μέριμνα, καμία φροντίδα για πολλοστή φορά. Συνθήκες εντελώς διαφορετικές από αυτές που έχουν οι ξένες πυροσβεστικές αποστολές που βρίσκονται στην χώρα.

Πρόβλημα μόνιμο, για το οποίο δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία πρόνοια από τη φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και πολύ περισσότερο από την πολιτική ηγεσία.

Φέτος οι μετακινήσεις πυροσβεστών από την μία άκρη της χώρας στην άλλη, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Απόδειξη των μεγάλων κενών που έχουν δημιουργεί στο Πυροσβεστικό Σώμα τα οποία αντί να καλυφθούν με πρόσληψη προσωπικού, αντιμετωπίζονται δια της μεταφοράς προσωπικού.

Από την Ήπειρο οι μετακινήσεις τείνουν να γίνουν καθημερινότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή. Σημειώνεται δε ότι μία και μοναδική φορά –πριν από μερικές ημέρες- που ζητήθηκε συνδρομή από άλλες πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας αυτή δεν ήρθε ποτέ.

Σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση δύναμης σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας θα πρέπει να συνοδεύεται και από μέριμνα για ανθρώπινες συνθήκες διαμονής. Ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους που επί ώρες σβήνουν φωτιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ