Σε αναζήτηση της μισής χρηματοδότησης για το Πάρκο Έρευνας και Τεχνολογίας

parko texnologias

Το αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε η Κυβέρνηση για την Ήπειρο θέλει την ολοκλήρωση του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας στο τέλος του 2024.

Πρόκειται για μία από τις εμβληματικές εξαγγελίες που είχαν γίνει το Νοέμβριο του 2021 για να ακολουθήσει μερικούς μήνες αργότερα η ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η χρηματοδότηση όμως από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχεται στο 50% με το υπόλοιπο μισό να μην έχει εξευρεθεί μέχρι στιγμής.

Ο Πρωθυπουργός την Τετάρτη μίλησε και πάλι για ένα εμβληματικό έργο και υποσχέθηκε για την ανεύρεση και του άλλου 50% της χρηματοδότησης, που μεταφράζεται σε 25 εκατομμύρια.
«Το Πάρκο Τεχνολογίας είναι ένα έργο εμβληματικό εδώ στα Γιάννενα. Έχουμε βρει τη μισή χρηματοδότηση από το RRF, θα βρούμε και την υπόλοιπη μισή. Είναι ένα έργο το οποίο πρέπει να υλοποιηθεί για να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη δυναμική που υπάρχει στον κλάδο της τεχνολογίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα είχε κάνει γνωστά παλιότερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου η μισή χρηματοδότηση που εξακολουθεί να λείπει θα προέλθει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, διαδικασία που τρέχουν τα συναρμόδια Υπουργεία και από δανεισμό από ελληνική τράπεζα, διαδικασία που τρέχει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Στοίχημα για την Περιφέρεια ήταν η γρήγορη εκτέλεση του έργου ώστε να λειτουργήσει ως πυλώνας για την προσέλκυση και νέων εταιρειών στην περιοχή.

Στο αναπτυξιακό σχέδιο το Πάρκο παρουσιάζεται ως μονάδα προηγμένης τεχνολογίας και περιγράφεται ως εξής:

Ανέγερση κτηρίων του «Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας» για τη διασύνδεση με το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με τα Ερευνητικά Ιδρύματα της Ευρώπης. Στέγαση εταιρειών γνώσης τεχνολογίας και έρευνας, ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, καθώς και της τοπικής κοινωνίας τόσο του Νομού Ιωαννίνων όσο και της Περιφέρειας Ηπείρου. Προϋπολογισμός: 49 εκατ. € | Εκτιμώμενη ολοκλήρωση: Δεκέμβριος 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ