Σε αναβρασμό οι αγρότες της Ηπείρου

arta trakter

Σε γενικό αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες σε όλη την Ήπειρο και τα τρακτέρ ζεσταίνονται για να κατέβουν στους δρόμους.

Στα μπλόκα βρίσκονται ήδη οι αγρότες της Άρτας που πέραν των άλλων εκφράζουν την αγανάκτησή τους και για τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τοπικού βουλευτή ότι κατεβαίνουν στους δρόμους επειδή δεν έχουν δουλειές στα χωράφια.

Οι αγρότες της Άρτας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ενώ σήμερα έγιναν κινητοποιήσεις και στο Καναλάκι.

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Κινητοποιήσεων Θεσπρωτίας, καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε συνάντηση την Παρασκευή το βράδυ, για να συζητηθεί η μορφή και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων που προετοιμάζονται.

Με σύνθημα “όλοι μαζί στον αγώνα για την επιβίωση της πρωτογενούς παραγωγής” και “όλοι μαζί στον αγώνα για την επιβίωση των οικογενειών μας” οι αγροτοκτηνοτρόφοι διεκδικούν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων τόσο οικονομικού χαρακτήρα (αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, μείωση 50% στο αγροτικό ρεύμα κ.α.) όσο και την επίλυση τοπικών ζητημάτων που έχουν προκύψει από την ακαρπία στα εσπεριδοειδή και την ελαιοκαλλιέργεια, τις ζημίες που υφίστανται καλλιέργειες από την υπερχείλιση του Καλαμά.

Σε εγρήγορση βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Ιωαννίνων. Σύλλογοι και φορείς σε συνεργασία με την Ένωση πραγματοποιούν σύσκεψη αύριο Παρασκευή και την Δευτέρα τα τρακτέρ κατεβαίνουν στους δρόμους της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ