Σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω ζέστης κι αέρα

PYROSBEST1Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας προκειμένου να αντιμετωπίσει περιστατικά που μπορεί να προκύψουν από τις συνθήκες καύσωνα και τον αέρα.

Σύμφωνα με το Διοικητή της Π.Υ Πρέβεζας Απόστολο Βασδέκη η περιοχή μας βρίσκεται σε βαθμό επικινδυνότητας 3 και με επικεφαλής του σχεδιασμού τον Διευθυντή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Δημήτριο Στάμο, έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ αυξημένα μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών.

Από νωρίς το πρωί υπήρξε επικοινωνία με τους Δήμους τόσο έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένοι ανάλογα, ενώ σε ότι αφορά την Πρέβεζα ,και για όσο διάστημα διαρκέσει ο αυξημένος βαθμός επικινδυνότητας, υδροφόρα του Δήμου θα βρίσκεται σταθμευμένη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έτοιμη να συνδράμει στο έργο της, εάν χρειαστεί.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται όμως και η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακης Ενότητας Πρέβεζας και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τάσος Σεϊτανιώτης έχει επίσης έρθει σε επαφή με τα τμήματα πολιτικής προστασίας των Δήμων, ενημερώνοντάς τους για την κατάσταση που θα επικρατήσει τις επόμενες ώρες.

Η σύσταση που γίνεται προς τους πολίτες είναι να αποφεύγουν για οποιοδήποτε λόγο να ανάβουν φωτιά στο ύπαιθρο ή να εκτελούν εργασίες που θα μπορούσαν να γίνουν αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς. Απευθύνεται δε έκκληση σε όλους, να επικοινωνούν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στον αριθμό 199 μόλις εντοπίσουν κάποια εστία φωτιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ