Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων για την Πρέβεζα προτείνουν οι «Ορίζοντες Ηπείρου»

logistiki preveza

Πρόταση να μεταφερθεί το Οικονομικό από τα Γιάννινα στην Πρέβεζα και να ιδρυθεί μια νέα σχολή διοίκησης επιχειρήσεων έκανε ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Πρέβεζα μεταξύ άλλων είπε ότι δεν είναι κατά της συγχώνευσης αλλά αντίθετος με την μετακίνηση του Τμήματος της Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα.

«Πρότασή μας είναι να έρθει το Οικονομικό εδώ και να δημιουργηθεί μια σχολή διοίκησης επιχειρήσεων με προοπτική 10ετίας με πρώτο στάδιο να ξεπεράσει τις περιφερειακές σχολές διοίκησης επιχειρήσεων σε Πάτρα και Σέρρες», είπε.

«Είναι τραγικό η δυτική Ελλάδα να μην έχει μια σχολή διοίκησης επιχειρήσεων κι εμείς να μη βάζουμε στόχο να είμαστε πρώτοι. Είμαι σίγουρος ότι αν η κ. Κεραμέως δει ένα σχέδιο με όραμα και πλάνο για το πως ένα τμήμα μπορεί να καταστεί ακαδημαϊκά και οικονομικά βιώσιμο με προοπτικές να εξελιχτεί θα το στηρίξει. Δεν είναι η τυρόπιτα και ο καφές το ζητούμενο. Αντί να κραυγάζουμε casus belli χωρίς να ξέρουμε τον αντίπαλο πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες για ένα σοβαρό σχέδιο ώστε να γίνει μια σχολή με ανεβασμένες βάσεις. Ας αφήσουμε τις ιαχές και να δείξουμε ότι θέλουμε να σώσουμε τον τόπο.

Η υπουργός ζητά να δει ένα σχέδιο. Τι πιο ωραίο να προσφέρεις μια πανίσχυρη σχολή σε μια τόσο όμορφη πόλη;», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

Στη συνέχεια τόνισε και συμπλήρωσε τα ακόλουθα:

«Η τραγική ειρωνεία είναι πως ενώ παραδεχόμαστε ότι δύο βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής είναι το πανεπιστήμιο και η περιφερειακή αρχή, ο καθένας να προσεγγίζει το ζήτημα από τη δική του οπτική. Ο ένας θέτει την ακαδημαϊκή βιωσιμότητα ως προτεραιότητα κι έχει δίκιο. Η περιφέρεια όμως από τη μία λέει ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της να στήσει τη σχολή στην Πρέβεζα και από την άλλη τρέχει να βρει κτίριο στα Γιάννενα. Ας αποφασίσει έχει ή όχι αρμοδιότητα;. Για εμάς η απάντηση είναι ξεκάθαρη και καταφατική.»

Αναπτύσσοντας περαιτέρω την πρότασή του ο κ. Ριζόπουλος υπογράμμισε ότι οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν είναι να κληθούν οι δύο τοπικοί βουλευτές παραμερίζοντας τις πολιτικές τους διαφορές να δεσμεύσουν περιφέρεια και πανεπιστήμιο στη συγκρότηση ενός σχεδίου ώστε να έρθει το Οικονομικό στην Πρέβεζα και να «παντρευτεί» με το υπάρχον τμήμα ώστε να επιτευχτεί η ακαδημαϊκή του ανάπτυξη με την Περιφέρεια Ηπείρου να εγγυάται  την οικονομική του βιωσιμότητα σε βάθος 10ετίας.

Αναφορικά με τις παραιτήσεις που ζήτησαν οι «Ορίζοντες Ηπείρου» με δελτίο τύπου που εξέδωσαν την περασμένη εβδομάδα, εξήγησε ότι επιμένει σε αυτές γιατί ενώ όλοι θα περίμεναν από την Περιφέρεια και τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη συγκεκριμένες παραγωγικές προτάσεις, δεν υπήρξε τίποτα άλλα παρά μια στείρα άρνηση μετακίνησης του Τμήματος.

«Οι ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αφορούν αποκλειστικά την Περιφέρεια Ηπείρου. Δεν γίνεται αυτοί που μόλυναν το πηγάδι να έρχονται να μας λένε τώρα ότι το νερό δεν πίνεται», είπε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι η πρότασή μας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών πρέπει να σταματήσει. Δυστυχώς και στην Πρέβεζα επιλέξαμε να κωφεύουμε και στο τέλος κουφαθήκαμε. Υπάρχει λύση, προτείνω ιδέες. Κάντε το σωστό, φέρτε το οικονομικό εδώ, κάντε ένα ισχυρό μεταπτυχιακό και ζητήστε στήριξη από Περιφέρεια για 10 χρόνια για να γίνουμε πρώτοι. Τα παιδιά μας ψάχνουν όραμα. Αναρωτηθήκατε γιατί κανένας νέος φοιτητής φέτος στο Τμήμα της Λογιστικής δεν ήταν από την Πρέβεζα; Γιατί έτσι όπως την έχουν καταντήσει δεν βλέπουν την ώρα να φύγουν. Τα παιδιά χρειάζονται ένα όραμα μιας σχολής που μπορεί να τους ανοίξει δρόμους», κατέληξε ο κ. Ριζόπουλος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, υπογράμμισε ότι η άρνηση του κ. Αλμπάνη να συζητηθεί η μεταφορά του Οικονομικού στην Πρέβεζα μπορεί να ξεπεραστεί αν υπάρξει συνολικό σχέδιο με ευθύνη της περιφερειακής αρχής και παρουσιαστεί σωστά στο υπουργείο Παιδείας, ενώ πρόσθεσε ότι αν το πρόβλημα έγκειται σε συντεχνιακούς λόγους, τότε όλοι μαζί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους καθηγητές που το εγείρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ