Σχολεία: Πρόσκληση σε ορκωμοσία 8.487 μόνιμων εκπαιδευτικών

sxoleio geniki

Από την Τετάρτη 17 Αυγούστου έως την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 καλούνται να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ή Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη καθηκόντων οι συνολικά 8.487 διορισθέντες εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Όπως είχε δηλώσει η υπουργός Παιδείας τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία. Τα σχολεία «ανοίγουν με την καλύτερη δυνατή συνθήκη ανθρώπινου δυναμικού όλων των εποχών».

Ανέφερε δε ότι «πλέον έχουμε 25.000 διορισμούς».

Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι μόλις ολοκληρώθηκαν 8.500 μόνιμοι διορισμοί, ανεβάζοντας σε 25.000 τον συνολικό αριθμό των μόνιμων διορισμών τα τελευταία 2,5 χρόνια στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή. Ανακοίνωσε ακόμη ότι σήμερα υπογράφεται η πρόσκληση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και από την προσεχή εβδομάδα θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Αναφερόμενη στην επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 5.30 από το Σεπτέμβριο σε περίπου 5.000 σχολικά τμήματα, η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «σημαντική καινοτομία». Μόνο για την επέκταση του ωραρίου θα προσληφθούν 3.000 εκπαιδευτικοί. Στόχος, τόνισε η κ. Κεραμέως, είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και η στήριξη των εργαζόμενων γονέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ