Σχέδιο για ίδρυση Παιδαγωγικού Ινστιτούτο στη Μονή Βελλάς

vellas

Μία νέα σελίδα για τον ιστορικό χώρο της Ιεράς Μονής Βελλάς ευελπιστεί να ανοίξει η Μητρόπολη Ιωαννίνων μετά το κλείσιμο της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας.

Ο χώρος άλλωστε έχει μία ιστορία αιώνων και έχει βάλει την δική του σφραγίδα στην πορεία του τόπου.

Στο ετήσιο αντάμωμα των Βελλαιτών δόθηκε η ευκαιρία να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση για το αύριο. Ο Σύνδεσμος από την πλευρά του θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και θα βρίσκεται σε συνεργασία με την Μητρόπολη ώστε να αναγεννηθεί ο χώρος.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο σε ένα χρόνο από τώρα θα ξεκινήσει η λειτουργία της Σχολής Μαθητείας υποψηφίων κληρικών, η οποία θα είναι τριετούς φοίτησης.

Παράλληλα λειτουργούν τα ΙΕΚ με τμήματα στον πρωτογενή τομέα ενώ το βασικό σχέδιο περιλαμβάνει την ίδρυση Παιδαγωγικού Ινστιτούτου σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της χώρας αλλά και του εξωτερικού.

Όπως είπε ο Μητροπολίτης είναι σε εξέλιξη τα έργα αναστήλωσης των μύλων της Μονής, θα γίνουν οι διαδρομές ώστε να καταστούν επισκέψιμοι και αναβαθμίζονται υποδομές που είχαν εγκαταλειφθεί.

«Αυτό που θέλουμε είναι η Βελλά να αποτελεί έναν ζωντανό και επισκέψιμο χώρο, που θα καταστεί προορισμός» τόνισε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ