Σχέδιο έκτακτων μέτρων για να σωθούν τα Χριστούγεννα, αύξηση των εμβολιασμών

dromos antropoi maska

Πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της πανδημίας εν όψει των Χριστουγέννων εξετάζει η Κυβέρνηση την στιγμή που έχει σημάνει συναγερμός σε όλη την Ευρώπη λόγω της νέας μετάλλαξης.

Κυβερνητικά στελέχη σε όλους τους τόνους επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για επιβολή γενικού ή τοπικού lockdown.

Τα μέτρα που εξετάζονται αφορούν στην αύξηση των rapid test, στην υποχρέωση χρήσης μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και σε περαιτέρω περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους.

Μήνυμα ενίσχυσης των εμβολιασμών έστειλε από τα Γιάννενα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού να κάνουν το βήμα.

Με αιχμή την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης «Όμικρον» ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το εμβόλιο είναι η μόνη μας άμυνα απέναντι σε μια πανδημία, που κάθε μέρα επιφυλάσσει και νέες εκπλήξεις. Στάθηκε επίσης στη σημασία της τρίτης δόσης που όπως είπε ιδιαίτερα οι πιο ηλικιωμένοι δεν θα πρέπει να καθυστερήσουν να την κάνουν από τη στιγμή που το σύστημα τους δώσει τη δυνατότητα.

Απέρριψε τα περί διχασμού μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων λέγοντας ότι πρόκειται για στερεότυπα που αναπαράγονται αλλά δεν ισχύουν.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τον τελευταίο μήνα κλείστηκαν 500.000 ραντεβού πρώτης δόσης κάτι που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει διχασμένη κοινωνία, αλλά μία μεγάλη πλειοψηφία που έχει επιλέξει τον εμβολιασμό, ενώ υπάρχουν και αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με κάποιες εξαιρέσεις που δεν θα πειστούν με τίποτα, οι υπόλοιποι που ακόμη φοβούνται, μπορούν να πειστούν να εμβολιαστούν και σε αυτούς στρέφεται η προσοχή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει πιο ισχυρό μήνυμα από τις ιστορίες των συμπολιτών μας, οι οποίοι αναρρώνουν μετά από μία αφόρητη περιπέτεια στις εντατικές και έρχονται και μας λένε τώρα «μακάρι να ήξερα τι θα περνούσα. Θα είχα κάνει το εμβόλιο νωρίτερα».

Η άλλη πλευρά, πρόσθεσε, είναι αυτοί που δεν είναι μαζί μας να πουν την ιστορία τους, αυτοί που έχασαν τη ζωή τους. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συγκλονιστική ιστορία μιας νέας κοπέλας που άφησε επιστολή στα παιδιά της γιατί έβλεπε ενδεχομένως τι θα συμβεί. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δραματικές αυτές ιστορίες μπορούν να αποφευχθούν, με την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ