Υψηλές επιδόσεις από τους μαθητές των Ιωαννίνων! Εισάγεται το 80% σε ΑΕΙ και ΤΕΙ!!!

aabaseis17

aabaseis17

Υψηλές επιδόσεις για μία ακόμη φορά καταγράφουν οι μαθητές των Ιωαννίνων, διατηρώντας την παράδοση που θέλει την πόλη πρώτη στα γράμματα!

Το 80% περίπου των αποφοίτων από τα Γενικά Λύκεια του Νομού “ξεκλείδωσε” την πόρτα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και πετυχαίνει να εισαχθεί στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

“Τα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά για την περιοχή μας” δήλωσε στο Epiruspost ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Ράπτης.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει επεξεργαστεί ήδη μεγάλο μέρος των στοιχείων, από τα οποία προκύπτουν οι υψηλές επιδόσεις των σχολείων και των μαθητών της περιοχής.

Έτσι, από τους 1295 υποψηφίους, απόφοιτους των Γενικών Λυκείων του Νομού Ιωαννίνων, πέτυχαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι 1029, ποσοστό που ανέρχεται στο 79,46%!!

Εξ αυτών οι 766 εισάγονται στα Πανεπιστήμια και οι 245 στα ΤΕΙ ενώ οι υπόλοιποι πετυχαίνουν σε σχολές όπως οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι 30 μαθητές των Ιωαννίνων εισάγονται στις Ιατρικές Σχολές της χώρας και άλλοι 25 στις Νομικές. Και στις πρώτες και στις δεύτερες, φέτος καταγράφεται άνοδος των βάσεων.

Από το σύνολο των επιτυχόντων οι 296 θα είναι πρωτοετείς στο Πανεπιστήμιο της πόλης μας και 104 σπουδαστές του ΤΕΙ Ηπείρου ενώ οι υπόλοιποι θα μετακομίσουν σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ικανοποιητικές είναι οι επιδόσεις και των υποψηφίων των ΕΠΑΛ. Από το σύνολο των 120 που διαγωνίστηκαν πέτυχαν οι 78. Οι 68 εξ αυτών εισάγονται στα ΤΕΙ και έξι στα ΑΕΙ.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ