Σαρηγιάννης: Η ανάλυση για την πορεία της πανδημίας στην Ήπειρο

sarigiannis analisi

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για την πορεία της πανδημίας στην Ήπειρο είναι η ανάλυση που κάνει ο διευθυντής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Η ανάλυση της ομάδας του φιλοξενείται στην ιστοσελίδα enikos.gr και αφορά στο σύνολο της χώρας.

Για τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου με βάση τα στοιχεία που καταγράφονται αναφέρει:

Μεγαλύτερος σε σχέση με τη Δευτέρα ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων στα Ιωάννινα με 41 κρούσματα.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, είχε διαμορφωθεί πολύ έντονα ανοδική τάση, η οποία έφερε την περιφερειακή ενότητα πολύ πάνω από το όριο της περιοχής ανησυχίας, ενώ το ύψος του κύματος που διαμορφώθηκε, ξεπέρασε σε ύψος το παρατεταμένο 3ο κύμα που είχε πλήξει την περιοχή.

Εντούτοις, ενώ η πορεία είχε περιέλθει σε συστηματική αποκλιμάκωση εδώ και 3 εβδομάδες, και είχε περάσει υπό του ορίου χαρακτηρισμού ως περιοχή ανησυχίας, με τα αποτελέσματα των τελευταίων 6 ημερών διαφαίνεται αναζωπύρωση της πανδημίας η οποία οφείλεται στις μικρής διάρκειας μετ’ επιστροφής μετακινήσεις του πληθυσμού στα εγγύς τουριστικά θέρετρα της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας, και έτσι τα Ιωάννινα βρίσκονται ξανά πάνω από το όριο.

Στη Θεσπρωτία όπου εντοπίστηκαν 32 κρούσματα, παρατηρείται μεγαλύτερος αριθμός και η έντονα ανοδική τάση των τελευταίων ημερών, ωθούμενη από τις μαζικές μετακινήσεις στα τουριστικά θέρετρα της περιοχής, παρουσιάζει σημάδια κάμψης.

Στην Άρτα παρουσιάζονται 28 νέα κρούσματα και έχει διαμορφωθεί μια νέα έντονα ανοδική τάση ενώ στην Πρέβεζα με 36 κρούσματα η περιοχή πέρασε ξανά πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως περιοχή ανησυχίας αλλά η αυξητική πορεία δείχνει να σταθεροποιείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ