Σαράντης: Ανοικτή πρόσκληση στις Ενώσεις

OLYMPOSΑνοικτή πρόσκληση προς τους Συνεταιριστές οι οποίοι έχουν βρεθεί εκτός της κούρσας διεκδίκησης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη απευθύνει η διοίκηση της Τυράς, μίας εκ των μνηστήρων της ηπειρώτικης εταιρείας.

Την ίδια ώρα και σε ότι αφορά σε αυτή καθ’ αυτή την προσφορά που έχει καταθέσει η Τυράς για την απόκτηση του 67,7% της Δωδώνη, οι αδελφοί Σαράντη μιλώντας στο Euro2day.gr υποστηρίζουν ότι η προσφορά που έχουν καταθέσει είναι η υψηλότερη. Αφήνουν δε αιχμές κατά του εκκαθαριστή και της έκθεσης αξιολόγησής του σύμφωνα με την οποία η προσφορά της Simos Foods έχει το μεγαλύτερο τίμημα.

Επιχείρημα που αντικρούουν οι αδελφοί Σαράντη σημειώνοντας ότι η προσφορά που έχουν καταθέσει ανέρχεται στα 28,66 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 10,66 εκατ. ευρώ μετρητά και τα υπόλοιπα 18 σε δόσεις με εξόφληση σε βάθος επταετίας.

Σύμφωνα με τους ίδιους το τελικό τίμημα με τους προεξοφλητικούς τόκους φθάνει κοντά στα 33 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο απέχει, όπως υποστηρίζουν, παρασάγγας από το ποσό που προσφέρουν τόσο η Simos Foods με τους Ρώσους το οποίο ανέρχεται στα 20,66 εκατ. ευρώ μετρητά (25,66 εκατ. ευρώ σε δόσεις) αλλά και από αυτό που προσφέρει ο γαλλικός όμιλος Lactalis (11,842 εκατ. ευρώ).

Σχετικά με την πρόσκληση που έχουν απευθύνει προς τους Συνεταιριστές, μιλώντας στο Euro2day.gr ανέφεραν ότι σε επικοινωνία που είχαν με τον Σύμβουλο των Συνεταιριστών, του δήλωσαν ότι το Μνημόνιο που είχαν υπογράψει οι Συνεταιριστές με τον Βίκο, με τον οποίο είχαν κατέβει στη διαδικασία, το προσυπογράφουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ