Σαντορίνη: ένα νησί με αμίμητο φυσικό κάλλος και σπάνια γαστρονομική κουλτούρα

greek-santorini-hotels

greek-santorini-hotelsΕίναι ίσως το ομορφότερο νησί της χώρας μας, διάσημο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης για το τοπίο της που κόβει την ανάσα. Στατιστικά έχει πολλάκις αναδειχθεί πρωταθλήτρια στις προτιμήσεις του εισερχόμενου ντόπιου, αλλά και ξένου τουρισμού. Συγκαταλέγεται μάλιστα σύμφωνα με μελέτες στους προορισμούς εκείνους που ο επισκέπτης δεν αρκείται σε μία και μόνη επίσκεψη, αλλά επιστρέφει ξανά και ξανά.

Η τουριστική ανάπτυξη του νησιού είναι έντονη και ανατρέχει αρκετές δεκαετίες πίσω, καθώς αποτελεί ένα από τα πρωτοπόρα νησιά στην τουριστική βιομηχανία της χώρας. Πιο σημαντικό όμως στοιχείο είναι ότι η Σαντορίνη ανήκει στους προορισμούς εκείνους που δεν παραμένουν στάσιμοι τουριστικά και δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι διαδικτυακές αναζητήσεις της έκφρασης luxury santorini hotels είναι τεραστίου και διαρκώς αυξανόμενου όγκου αφού καθημερινά όλο και περισσότεροι άνθρωποι από όλο τον πλανήτη αντλούν πληροφορίες για αυτό τον κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό.

Τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα κάθε είδους εστιατόρια, καφέ, μπαρ, τα σύγχρονα κέντρα διασκέδασης, καθώς και όλη εν γένει η τουριστική υποδομή στη Σαντορίνη έχουν ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και πολύ καλή σχέση ποιότητας και τιμής. Το μεράκι των επαγγελματιών του τουρισμού και η αγάπη τους για τον τόπο, τους έχουν καταστήσει πρωτοπόρους στην τουριστική βιομηχανία, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και παγκοσμίως

Πέρα από το αμίμητο φυσικό κάλλος του νησιού, το μέγεθος του οποίου το καθιστά μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο και προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους τουρίστες, η Σαντορίνη είναι τόπος γαστρονομικής απόλαυσης. Η μορφολογία του νησιού, η θαλασσινή αύρα, ο ήλιος του Αιγαίου και οι ηφαιστειακές μνήμες που ποτίζουν μέχρι τις μέρες μας τα πλούσια χώματά του, έχουν δημιουργήσει μία μυστική συνταγή γεύσης και ποιότητας στα παραγόμενα προϊόντα του νησιού.

Ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά τοπικά προϊόντα του νησιού είναι η φάβα ή «το φάβα», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι. Προέρχεται από το φυτό λαθούρι, το οποίο καλλιεργείται στο νησί πάνω από 3.500 χρόνια και αποτελεί κατοχυρωμένο προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

santorini gastronomiaΕπίσης σημαντικό συστατικό της γαστρονομικής κουλτούρας της Σαντορίνης είναι και η λευκή μελιτζάνα, που χάρη στο μικροκλίμα του νησιού έχει ξεχωριστή γεύση. Μπορεί εξαιρετικά να συνδυαστεί με το γνωστό ντοματάκι της Σαντορίνης σε ένα κατεξοχήν μεσογειακό μαγείρεμα. Άλλωστε το ντοματάκι αποτελεί απαραίτητο συστατικό σε κάθε φρέσκια καλοκαιρινή σαλάτα και παντρεύεται αρμονικά με ντόπια εξαιρετική κάπαρη.

Στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια του νησιού ο φιλοξενούμενος μπορεί να γευτεί όλες τις γαστριμαργικές απολαύσεις που με γενναιοδωρία προσφέρει απλόχερα η πλούσια γη της Σαντορίνης. Άλλωστε η κουζίνα του νησιού αποτελεί για τους επισκέπτες πόλο έλξης. Δοκιμάζοντας κανείς είτε την παραδοσιακή κουζίνα με τις σπιτικές συνταγές που χρόνια τώρα παρασκευάζονται από τις γυναίκες της Σαντορίνης, είτε τις «πειραγμένες» γεύσεις των επαγγελματιών σεφ, που αποδομούν κλασσικές συνταγές και τις μετουσιώνουν σε υψηλή γαστρονομία η εμπειρία του επισκέπτη είναι μοναδική.

Βασιλιάς της τοπικής παραγωγής του νησιού που συνδυάζεται ιδανικά με τα εδέσματα του νησιού είναι και τα περίφημα κρασιά του, ονομαστά σε όλο τον κόσμο: Αθήρι, Ασύρτικο, Βινσάντο, Μαυροτράγανο, Μαντηλαριά είναι μερικές από τις διάσημες ποικιλίες του.

Για τους μυημένους στην οινογευσία ένα είναι το κοινό χαρακτηριστικό των όλων των σαντορινιών κρασιών η σταθερά υψηλή ποιότητά τους, η πλούσια δομή και η αρωματικότητά τους που ταξιδεύει το δοκιμαστή στο μπλε του αιγαίου.
Η ομορφιά του αιγαιοπελαγίτικου τοπίου, η υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές – τουριστικές υποδομές, αλλά και η γαστρονομική κουλτούρα του νησιού το καθιστούν ονειρικό προορισμό και μας καλούν να το απολαύσουμε με τεταμένες όλες μας τις αισθήσεις.

Διαβάστε περισσότερα: http://pegasussuites.com/wedding-honeymoon-santorini-hotels 
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ