Σαν παλιό σινεμά κάθε Δευτέρα

SINEMAΗ ταινία «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» (Il Buono, il Brutto, il Cattivo) του Σέρτζιο Λεόνε με τους Κλιντ Ίστγουντ, Λη Βαν Κληφ και Ελάϊ Γουάλας, θα προβληθεί αυτή τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Θερινό σινεμά στα Παλιά Σφαγεία.

Τρεις τυχοδιώκτες περιπλανιούνται μέσα στο σκηνικό του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου, μέσα στο θάνατο, τον παραλογισμό και τον αλληλοσκοτωμό, με μόνα τους εφόδια το στυλ και την απληστία. Μετά από ένα παράξενο παιχνίδι της τύχης, η μοίρα των τριών θα δεθεί άρρηκτα, καθώς θα μάθουν το μυστικό για την ύπαρξη ενός κρυμμένου θησαυρού του Ομοσπονδιακού στρατού των Νοτίων.

Όμως ο καθένας ξέρει ένα μόνο κομμάτι του μυστικού, και θα πρέπει απρόθυμα να συνεργαστούν. Όταν τελικά ο θησαυρός ξεθαφτεί στο νεκροταφείο του «Θλιμμένου Λόφου», κανείς τους δεν είναι διατεθειμένος να τον μοιραστεί.

Στις ερημιές της βόρειας Ισπανίας, με τμήματα του ισπανικού στρατού για κομπάρσους και με τρεις αμφιλεγόμενους αμερικανούς ηθοποιούς με τους οποίους δεν μπορεί να συνεννοηθεί σωστά αφού δεν μιλά αγγλικά, ο Sergio Leone γράφει κινηματογραφική ιστορία, αφού η εκλεπτυσμένη εικαστικότητά του με την εμπνευσμένη μουσική του Ennio Morricone εκτινάσσουν την ταινία από ένα ακόμη cult spaghetti western στη σφαίρα του έπους.

Η «Άγρια Δύση» γίνεται εδώ ο δραματουργικός τόπος του Leone, όπου οι ήρωες εξυψώνονται πάνω από τη μάζα, και με κυνισμό θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να επιβιώσουν με στυλ, και ενώ η Ιστορία διαδραματίζεται κάπου μακριά στο φόντο.

Είσοδος ελεύθερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ