Σαν καινούριο το Δημοτικό Ωδείο!

odeio-dimou-esoteriko

Η επίσημη παραλαβή του ανακαινισμένου Δημοτικού Ωδείου του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, και του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου, Κωσταντίνου Γκόγκου.

Στις δηλώσεις που έγιναν ο κ. Μπέγκας τόνισε μεταξύ άλλων πως στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν να γίνει μια συνολική παρέμβαση στα κτίρια του Πνευματικού Κέντρου, μιλώντας για μια «επένδυση στον πολιτισμό».

Για το Δημοτικό Ωδείο ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κτίριο για την πόλη, προσθέτοντας ότι η ανακαίνιση του προσδίδει και την αισθητική αξία που του αρμόζει.

Από την πλευρά του ο κ. Γκόγκος αναφέρθηκε στην ιστορία του κτιρίου το οποίο κατασκευάστηκε το 1895 από τον τότε Δήμαρχο της πόλης μας Χαϊρή Πατσαντάν για να στεγάσει το Δημαρχείο της πόλης, χρήση που διατήρησε μέχρι τη δεκαετία του ‘70 και τη μεταφορά του Δημαρχείου στο σημερινό του κτήριο.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • odeio dimou esoteriko

Και αυτό, όπως και το διπλανό που χτίστηκε το 1955 από τον τότε Δήμαρχο Γρηγόρη Σακκά για να στεγάσει το ληξιαρχείο, αποτελούσαν για πάρα πολλά χρόνια σημεία καθημερινής αναφοράς των πολιτών.

Η συνέχιση του βίου τους, με την παραχώρηση στο Πνευματικό Κέντρο και τη στέγαση του πιο παλιού τμήματος, του Δημοτικού Ωδείου, τους επέτρεψε να συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της ιστορίας μας.

Είναι από τα κτίρια που με την αδιάλειπτη χρήση τους είχαν την τύχη να διατηρηθούν, αντανακλώντας την συνέχεια, την ιστορία και την ταυτότητα των Ιωαννίνων.

Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου αναφέρθηκε και στην επιλογή του χρώματος του κτιρίου λέγοντας ότι «διαλέξαμε ένα ζωηρό και έντονο χρώμα, που έχει τις ρίζες του στην πορφύρα του Βυζαντίου, αλλά και τις πολυπολιτισμικές και διεθνείς καταβολές που συγκρότησαν την πόλη μας. Άλλωστε είναι ένα χρώμα που αρμόζει σε μια παλλόμενη καρδιά πολιτισμού»

Παράλληλα, επισήμανε πως το έργο των συντηρήσεων και αναπλάσεων του Πνευματικού Κέντρου συνεχίζεται με τις παρεμβάσεις στο κτίριο του Παλιού Δημοτικού Νοσοκομείου που σήμερα στεγάζει το Τμήμα Παραδοσιακών χορών και τη Φιλαρμονική του Πνευματικού Κέντρου, ενώ ευχήθηκε στους μαθητές, τους καθηγητές και τους εργαζομένους του Ωδείου καλή συνέχεια στο έργο και την προσφορά τους στην πόλη μας.

Τέλος, η Διευθύντρια του Ωδείου Χρυσούλα Μαρούλη μίλησε «για την μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε στο Ωδείο τα τελευταία 20 χρόνια», μια παρέμβαση που σύμφωνα με την ίδια ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία, ευχαριστώντας τη Δημοτική Αρχή και το Πνευματικό Κέντρο.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ