Σάλος με τα προϊόντα «χαλάλ» Ηπειρωτικής εταιρίας

Σάλος έχει προκληθεί για μία ακόμη φορά με τα προϊόντα που φέρουν πιστοποίηση «χαλάλ» η οποία είναι απαραίτητη ώστε αυτά να καταναλώνονται από μουσουλμάνους. Στο στόχαστρο έχουν βρεθεί γαλακτοκομικά που φέρονται να παράγονται από μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ήπειρο. Μάλιστα από ορισμένους κύκλους η επιλογή αυτή αποδίδεται και συνδέεται με τις ανάγκες των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων ενώ από άλλους στις εξαγωγικές επιλογές της εταιρίας. Πριν από δύο χρόνια, στο στόχαστρο είχε βρεθεί άλλη μεγάλη επιχείρηση της Ηπείρου που δραστηριοποιείται στον πτηνοτροφικό τομέα.

Τότε από την εταιρία είχε διευκρινιστεί ότι ποτέ δεν ακολουθήθηκε το «τελετουργικό» σφαγής που επιβάλλει το «χαλάλ» αλλά είχε δοθεί η πιστοποίηση για μία παρτίδα που επρόκειτο να εξαχθεί στην Αίγυπτο κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει προς το παρόν απάντηση της εταιρίας, το θέμα ωστόσο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και φαίνεται ότι έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον φιολοζωικών οργανώσεων αλλά και ακτιβιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ