Σακελλαροπούλου: Σπουδαίο δείγμα βιώσιμης ανάπτυξης το Μέτσοβο

sakelaropoulou metsovo

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψή της στο Μέτσοβο, ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Τζαφέα και τις τοπικές αρχές.

Το Σάββατο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, στο τυροκομείο του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα και στο οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψή της στο Μέτσοβο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Είστε σε έναν ευλογημένο τόπο, που η αξιοποίησή του έγινε με μεγάλο σεβασμό στην παράδοση. Η συμβολή των Ηπειρωτών ευεργετών είναι σημαντική, εξαιρετικό παράδειγμα στις δύσκολες εποχές που περνάμε. Μακάρι η πράξη τους αυτή, που οδήγησε ένα μικρό μέρος στην προκοπή, να βρει μιμητές και αλλού. Εσείς, σήμερα, έχετε μια καλή αφετηρία. Για την πρόοδο του τόπου ο τουρισμός είναι σίγουρα σημαντικός, δεν αποτελεί όμως τη μοναδική λύση, καθώς είναι σημαντική και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, με τα προϊόντα της περιοχής, καθώς και η αξιοποίηση των παραδοσιακών τεχνών. Γι’ αυτό και το Μέτσοβο αποτελεί ένα σπουδαίο δείγμα βιώσιμης ανάπτυξης σε μικρή κλίμακα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ