Σαφάρι ελέγχων για την αισχροκέρδεια

kalatia souper

Αισχροκέρδεια και φοροδιαφυγή βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών, σε μια περίοδο που οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, όπως είναι τα τρόφιμα έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Οι ελεγκτικές Αρχές πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους για να περιορίσουν φαινόμενα αισχροκέρδειας και φοροδιαφυγής, σε μια προσπάθεια να μπει φρένο στις ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις  λόγω της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων. 

Στο  στόχαστρο των ελέγχων βρίσκονται, μεταξύ άλλων, τα  καταστήματα τροφίμων, αλλά και τα πρατήρια καυσίμων, όπου έχει μπει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνεται σε ελέγχους που αφορούν τα δημητριακά, τα σιτηρά, το ψωμί, τα μακαρόνια και ορισμένα ακόμη βασικά αγαθά. 

Ουσιαστικά, αυτό που ελέγχουν οι Αρχές είναι εάν οι ανατιμήσεις που γίνονται αντιληπτές από τους καταναλωτές, οφείλονται ή όχι σε ανάλογες αυξήσεις που έχουν κάνει στα τιμολόγιά τους οι βιομηχανίες και οι εμπορικές επιχειρήσεις στα τελικά σημεία πώλησης των προϊόντων.

Αντίστοιχα, πλαφόν στο περιθώριο κέρδους ισχύει και στην πώληση καυσίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ