Σ. Καλογιάννης, Φ. Σκοπούλη, οι Ηπειρώτες της Κυβέρνησης

SKOPOYLH_FΔύο Ηπειρώτες μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα και μάλιστα σε τομείς εξαιρετικά δύσκολους και κρίσιμους.

Πρόκειται για τον βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρο Καλογιάννη ο οποίος ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών και την Φωτεινή Σκοπούλη που αναλαμβάνει υφυπουργός Υγείας.

Ο κ. Καλογιάννης δέχθηκε το τηλεφώνημα του Αντώνη Σαμαρά με το οποίο του ανακοίνωσε την απόφαση χθες λίγο πριν το μεσημέρι και του ζήτησε μόνο ένα πράγμα: Σκληρή δουλειά.

Με την εμπειρία από την θητεία του στο ΥΠΕΧΩΔΕ ο κ. Καλογιάννης αναλαμβάνει το κρίσιμο κομμάτι των υποδομών και των δημοσίων έργων, το οποίο ενδιαφέρει ιδιαίτερα και την Ήπειρο και μπορεί να αποτελέσει βασικό βραχίονα για την ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Καλογιάννης, όπως ο ίδιος δήλωσε, έχει συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης που αναλαμβάνει και δεσμεύτηκε ότι θα δουλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια της χώρας.

Η Φωτεινή Σκοπούλη, σύζυγος του διακεκριμένου καθηγητή Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, αναλαμβάνει υφυπουργός Υγείας, σε μία περίοδο όπου το σύστημα καταρρέει.

Η κ. Σκοπούλη, απέναντι στην κομματική ή κυβερνητική εμπειρία που προτάσσουν ο νέος υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο έτερος υφυπουργός Μάριος Σαλμάς, προτάσσει το πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό της έργο επί τριάντα και πλέον χρόνια.

Η νέα υφυπουργός Υγείας είναι πρόεδρος της επιτροπής Βιοηθικής του Χαροκοπείου και αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου.

Επίσης, η κ. Σκοπούλη είναι διευθύντρια της Γ’ Κλινικής Παθολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, όπως επίσης και του εργαστηρίου Ανοσολογίας της Ευρωκλινικής Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ