Σ. Γιαννούλης: Το Ξενία και ο κίνδυνος απένταξης του έργου

ksenia maketa

Το έργο αξιοποίησης του Ξενία Άρτας φαίνεται ότι βρίσκεται αντιμέτωπο με περιπέτειες εδώ και λίγο καιρό. Και όσο ο Δήμος Άρτας και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν κλείνει το θέμα τόσο αφήνει χώρο να αμφισβητείται το έργο ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά τον Υφυπουργό Γιώργο Στύλιο και τον βουλευτή Χρήστο Γκόκα τοποθετείται με ένα μακροσκελές κείμενο και ο Στάθης Γιαννούλης.

Ο κ. Γιαννούλης αναφέρεται εκτενώς στο ιστορικό του έργου θυμίζοντας ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο επί Γενικής Γραμματείας  Μενδώνη,  απέρριψε τρείς φορές την πρόταση του Δήμου και τον ανάγκασε να κάνει αναθεώρηση της μελέτης. Θεωρώ πως δύσκολα ως υπουργός θα αλλάξει απόφαση.

Και συνεχίζει στην τοποθέτησή του:

Αν όμως, ο Υφυπουργός  και  η Υπουργός  Μενδώνη διασφαλίσουν επισήμως  ότι μπορούμε  να πάρουμε θετική γνωμοδοτήσει από το ΚΑΣ και παράλληλα Κυβερνητικά στελέχη  διασφαλίσουν τις απαραίτητες πιστώσεις, (γιατί η καθυστέρηση θα έχει ως αποτέλεσμα με βάση την πράξη ένταξης να χαθούν οι πιστώσεις),  που χρειάζονται για τις μελέτες και την χρηματοδότηση  του έργου ώστε το ΞΕΝΙΑ να λειτουργήσει ξανά και ως ξενοδοχείο θεωρώ πως και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα ήταν αντίθετο  μιας και η αρχική του πρόταση αυτή ήταν.

Διαφορετικά κινδυνεύουμε να απενταχθεί το έργο, να χαθούν τα χρήματα και το ΞΕΝΙΑ να γίνει το νέο “Γεφύρι της Άρτας”.

Το αίτημα των πολιτών είναι  ξεκάθαρο.  Θέλουν την τουριστική αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ώστε να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης και απασχόλησης για την πόλη μας και όλοι συμφωνούμε.

Είμαι απ αυτούς που υπογράψανε για την τουριστική αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ όπως και το 80% του Αρτινού Λαού.

Το μόνο εύκολο θα ήταν και για μένα  να απευθύνω  επιστολή προς το ΔΣ με την οποία θα ζητάω την επανεξέταση της πρότασης και να τελειώσει εδώ.

Δεν θα το κάνω. Κανένας σοβαρός πολιτικός που γνωρίζει τις διαδικασίες ένταξης ενός τόσο μεγάλου έργου δεν θα το έκανε.

Δεν θα το κάνω σεβόμενος την αυτοδιοίκητική  μου  πορεία και όλους αυτούς που πήραν τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ο Δήμος και το Δημοτικό συμβούλιο ως αρμόδιο, μετά τα τελευταία γεγονότα θα κληθεί να λάβει εκ νέου τις τελικές αποφάσεις για την αξιοποίηση του.

Είναι εύκολο όταν αποφασίζουν άλλοι να κάνουμε υποδείξεις,  να αποποιούμαστε κάθε ευθύνη για τις συνέπειες που θα έχει μια  απόφαση με την οποία μπορεί να προξενήσουμε  βλάβη στην Τοπική Κοινωνία.

Είναι αλήθεια ότι  όλοι θέλουμε την τουριστική αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ.

  Όλοι θέλουμε τον ΞΕΝΙΑ ξενοδοχείο.

Εδώ που φτάσαμε  δεν αρκούν  δηλώσεις στήριξης των αποφάσεων.

Όλοι τις στηρίζουμε.

Χρειάζονται δεσμεύσεις και συγκεκριμένες προτάσεις που θα διασφαλίζουν τα 12 εκατομμύρια γιατί αν χαθούν και αυτά ; Ποιός θα δώσει λόγο στον Αρτινό  Λαό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ