Ρύθμιση στη Βουλή… 391.882 στρέμματα στο Νομό Ιωαννίνων ξαναγίνονται αγροί!

xorafia

Κατατέθηκε στη Βουλή η ρύθμιση για τους δασωθέντες αγρούς η οποία αναμένεται να βάλει τέλος σε ένα τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια καθώς τεράστιες εκτάσεις χαρακτηρίστηκαν ως δασικές ή δάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν ο Νομός Ιωαννίνων είναι από τις περιοχές με τις μεγαλύτερες εκτάσεις που από αγροί… μετατράπηκαν σε δάση κάτι που καθιστούσε δύσκολη έως αδύνατη την αξιοποίησή τους.

Εκτιμάται ότι περισσότερες από 391 χιλιάδες στρέμματα στο Νομό άλλαξαν χαρακτήρα κι αυτό λόγω της εγκατάλειψης των τελευταίων δεκαετιών.

Με την ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται ότι το Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας σε εκτάσεις που εμφανίζονται στις αεροφωτογραφίες του 1945, ή, εφόσον αυτές δεν είναι ευκρινείς, του 1960, με αγροτική μορφή που δασώθηκαν μεταγενέστερα, ανεξάρτητα από τη μορφή που απέκτησαν αργότερα, επί των οποίων το Δημόσιο δεν θεμελιώνει δικαιώματα κυριότητας βάσει τίτλου.

Πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής που έχουν εκδοθεί για τις εκτάσεις αυτές ανακαλούνται ακόμη και αν τελεσιδίκησαν δικαστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ