Ρυθμίσεις στην Ιόνια για το πέρασμα ανεμογεννητριών

anemogenitries

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Ιόνιας Οδού θα ισχύσουν από την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου –περιοδικά- προκειμένου να κινηθούν υπερμεγέθη οχήματα που θα μεταφέρουν τμήματα ανεμογεννητριών σε περιοχή της Κοζάνης.

Το διάστημα όπου θα γίνεται η διέλευση των υπερμεγεθών οχημάτων θα συνοδεύεται από αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας στην Ιόνια με κινητή σήμανση.

Επισημαίνεται ότι το μέγιστο επιτρεπτό ύψος οχημάτων, για ασφαλή διέλευση από την περιοχή των σηράγγων του αυτοκινητοδρόμου «Ιόνια Οδός», είναι τα 4,80 μ. και σε οποιοδήποτε υψηλότερο όχημα δεν θα επιτραπεί η είσοδός του στο Έργο Παραχώρησης.

Η «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.», οφείλει σε όλη τη διάρκεια των διελεύσεων να εφαρμόζει τα εγκεκριμένα εγχειρίδια Λειτουργίας και Συντήρησης, τα Σχέδια Δράσης και τις εγκεκριμένες μελέτες, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της, η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Επίσης, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα και απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των χρηστών του Αυτοκινητοδρόμου. Επισημαίνεται δε ότι η περιοχή των ρυθμίσεων θα πρέπει να φωτίζεται επαρκώς κατά τη διάρκεια της νύκτας με κάθε μέσο (αναλάμποντα βέλη κ.α) και όποτε επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ