Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού — μια παγκόσμια εκστρατεία πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και στήριξης όσων δίνουν τη δική τους μάχη.
Με το σύνθημα «Δίνουμε Αίμα – Χαρίζουμε Ζωή», ο Δήμος Αρταίων συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του Ροζ Οκτώβρη, διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία με στόχο την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και τη διάδοση ενός ισχυρού μηνύματος ανθρωπιάς, ελπίδας και κοινωνικής προσφοράς.
Η δράση πραγματοποιείται από τις Δομές της Υπηρεσίας Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αρταίων, σε συνεργασία με την 1η και 2η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Άρτας, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025, από τις 09:00 έως τις 13:30, στα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, στην Πλατεία Κιλκίς.
Η αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Κάθε σταγόνα αίματος μπορεί να σώσει μια ζωή — να γίνει η ελπίδα ενός συνανθρώπου. Ο Δήμος Αρταίων καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν, αποδεικνύοντας πως κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει κρίκος σε μια μεγάλη αλυσίδα ζωής.