Ρωσικό συνεργείο στο Ζάλογγο για τη ζωή του Καποδίστρια

girisma kapodistria

girisma kapodistria

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα γυρίσματα ρωσικού δραματοποιημένου ιστορικού ντοκιμαντέρ στο Ναύπλιο με θέμα τη ζωή του Ιωάννου Καποδίστρια.

Στο ντοκυμαντέρ, που επιμελείται η ρωσική εταιρεία οπτικοακουστικών παραγωγών XOROSHO PRODUCTIONS, γίνεται αναπαράσταση της εποχής και των γεγονότων που σχετίζονται με την ζωή του Ι. Καποδίστρια, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Κασμπέκ Κιμπίζοφ.

Για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων στους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, μερίμνησε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Μόσχας. Επισημαίνεται ότι τα γυρίσματα του ιστορικού ντοκυμαντέρ γίνονται για τις ανάγκες του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας.

Οι πρώτες λήψεις ολοκληρώθηκαν στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και σε ιστορικούς δρόμους του Ναυπλίου, ενώ γυρίσματα είναι προγραμματισμένα επίσης στο Μουσείο Καποδίστρια και στους Γιαννάδες στην Κέρκυρα, στην Πρέβεζα και το Μνημείο του Ζαλόγγου.

Το Ρωσικό συνεργείο φτάνει σήμερα στην Πρέβεζα και αύριο Πέμπτη θα βρίσκεται στο Ζάλογγο όπου θα γίνει αναπαράσταση του χορού της θυσίας!

Οι γυναίκες από το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας θα είναι αυτές που θα ζωντανέψουν τις Σουλιώτισσες οι οποίες οδηγήθηκαν στο θάνατο πέφτοντας από τον ιερό βράχο.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ