Ρομποτικές δημιουργίες των μαθητών

Ο WRO Ηπείρου, οργανωτής του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου διοργανώνει εκδήλωση για τις ρομποτικές δημιουργίες των συμμετεχόντων μαθητών και μαθητριών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ηπείρου.

Πιο συγκεκριμένα η πιλοτική (για τον Ν. Ιωαννίνων) μη-διαγωνιστική κατηγορία του Νηπιαγωγείου θα διεξαχθεί τηνΚυριακή 3 Φεβρουαρίου και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ. στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Οι κατηγορίες του Γυμνασίου «Πρωτέας» και «Οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα» καθώς και η κατηγορία του Λυκείου «Smart Cities» θα διεξαχθούν τηνΚυριακή 10 Φεβρουαρίου και ώρα προσέλευσης 10:30 π.μ. στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων.

Τέλος, οι κατηγορίες του Δημοτικού «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά», «Εποικισμός του Άρη» και «Ποδόσφαιρο 2×2» θα διεξαχθούν την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και ώρα προσέλευσης 10:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός, προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ