Ριζόπουλος:  Το Κλειστό, οι μεταφορές από το Ελληνικό και τα ερωτήματα

rizopoulos

Μία σειρά παραμέτρων που σχετίζονται με το Κλειστό της ξιφασκίας και την μεταφορά του στα Γιάννινα και τις προμήθειες άλλων υλικών από το Ελληνικό στις οποίες προχώρησε συγγενικό πρόσωπο του Περιφερειάρχη, ανέδειξε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο κ. Ριζόπουλος μίλησε για πολλά κενά που υπάρχουν σημειώνοντας ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει απαντήσεις είναι ο Περιφερειάρχης.

Όπως ανέφερε, κάθε συναλλαγή η οποία ξεπερνά τις πέντε χιλιάδες ευρώ, προσδιορίζεται από μία σύμβαση που πρέπει να είναι κατατεθειμένη στις φορολογικές αρχές. Αν η σύμβαση αυτή δεν έχει κατατεθεί  στις φορολογικές αρχές τότε αποτελεί  ιδιωτικό συμφωνητικό και δεν έχει καμία βάση.

«Για να γίνει μία πληρωμή πρέπει να υπάρχουν τα αντίστοιχα τιμολόγια. Πρέπει να υπάρχουν τα δελτία αποστολής που θα περιγράφουν τι μεταφέρεται και που πηγαίνει.

Θα πρέπει να υπάρχουν παραστατικά πληρωμής. Κάθε συναλλαγή άνω των 500 ευρώ δεν πληρώνεται με μετρητά.

Το βάρος της απόδειξης ότι η συναλλαγή του υιού Καρχιμάνη με την Ιντρακάτ έγινε με νόμιμο τρόπο πέφτει στον ίδιο γιατί υπάρχει μια τριγωνική σχέση οικογένειας – περιφερειάρχη και Ιντρακάτ.

«Δεν μιλάω για τριγωνική συναλλαγή ως ξέπλυμα, διαχωρίζω την έννοια της τριγωνικής συναλλαγής που καθίσταται ξέπλυμα από την τριγωνική σχέση, εκείνος είναι », είπε αρχικά ο κ. Ριζόπουλος.

Πρόσθεσε δε ότι το ζήτημα δημιουργείται από τη στιγμή που υπάρχει συναλλαγή της περιφέρειας με Ιντρακάτ και μετά της ίδιας εταιρίας  με την οικογένειά του, χωρίς κανείς να ξέρει αν οι ποσότητες και το ποσό της σύμβασης συμφωνούν.

Συνεχίζοντας  τώρα στο θέμα που αφορά την υπόθεση του προκάτ γυμναστηρίου, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, μέμφθηκε τον κ. Καχριμάνη γιατί με δική του ευθύνη η Ήπειρος απώλεσε 16 εκ. ευρώ που είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την κατασκευή ενός καινούργιου, σύγχρονου γυμναστηρίου, προτιμώντας την εναλλακτική ενός προκάτ κλειστού.

«Εικόνα για το πόσο θα στοιχίσει δεν έχουμε ακόμα. Ξέρουμε όμως ότι χάσαμε 16 εκ. ευρώ και 4 εκ. που θα πληρώσουμε φτάσαμε στα 20 και γήπεδο δεν έχουμε.

Δεν έχουμε αποφασίσει τι θα το κάνουμε, το φέρνουμε βόλτα και το πήγαμε στον Κατσικά όπου χρειάζεται τροποποίηση της σύμβασης με το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης.

Ο κύριος Καχριμάνης οδήγησε την Οικονομική Επιτροπή σε παράβαση καθήκοντος και τώρα εμπλέκει και τα στελέχη του Περιφερειακού Ταμείου με τις αποφάσεις του. Το μόνο που εύχομαι είναι καλά ξεμπερδέματα», κατέληξε ο κ. Ριζόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ