Ριζόπουλος: Προσφεύγει για καρτέλ πλωτών στη λίμνη

karavakia

Ιδιότυπο καρτέλ με τα πλωτά στην λίμνη των Ιωαννίνων βλέπει ο Σπύρος Ριζόπουλος, ο οποίος το απέδωσε τις πελατειακές σχέσεις των «καραβοκύρηδων» με την Περιφερειακή Αρχή.

Όπως ανέφερε στην διάρκεια συνέντευξης τύπου το «καρτέλ» καταστρατηγεί την έννοια της ελεύθερης αγοράς, στερεί το δικαίωμα δραστηριοποίησης σε μη μέλη του Σωματείου και δεν επιτρέπει ακόμα και τις απαραίτητες αλλαγές στο ωράριο των καραβιών, για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων.

«Το Νησί είναι αποκλεισμένο αλλά πρέπει και οι κάτοικοι του Νησιού να αντιληφθούν ότι ιδιοκτησία είναι το σπίτι τους και όχι το Νησί. Το Νησί ανήκει στους Γιαννιώτες» σημείωσε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το καρτέλ των καραβιών, με μοναδική περίπτωση να κάνει πίσω η παράταξη, μόνο αν δεχτεί ο Περιφερειάρχης να συμπεριλάβει στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021, την κατασκευή μόνιμης σύνδεσης για το Νησί, στη θέση του έργου κατασκευής κόμβου στη Νεοκαισάρεια.

Ο Δημήτρης Παππάς τέλος, δικηγόρος και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής των «Οριζόντων Ηπείρου», αναφέρθηκε στο ιστορικό της λειτουργίας των πλωτών μέσων της Παμβώτιδας. Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Παππάς τόνισε πως με τις προωθούμενες αλλαγές από την Περιφερειακή Αρχή στο καθεστώς λειτουργίας των πλωτών της Λίμνης:

Α) Η Περιφέρεια Ηπείρου, απουσία του Δήμου Ιωαννιτών, έρχεται σήμερα να δώσει τις 2 άδειες που έδωσε με βάση την προ ετών απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την ώρα που δεν φρόντισε μέχρι σήμερα να εκπονήσει μια μελέτη χωροϊκανότητας της Λίμνης.

Β) Ευνοούνται για τις δύο νέες άδειες, δύο ιδιοκτήτες πλωτών που καθέλκυσαν τα καράβια τους τελευταία και εδώ πρέπει να προσεχθούν τα κριτήρια που θα βάλει το Περιφερειακό Συμβούλιο στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα εκδώσει.

Γ) Παραμένει το ερώτημα γιατί οι 5 από τις 14 άδειες των καραβιών που σήμερα εκτελούν πλόες συγκοινωνιακούς και τουριστικούς μέσα στη Λίμνη, είναι προσωρινές και μόνο οι 9 κανονικές. Και

Δ) Η μελέτη για την αναβάθμιση των πλωτών μέσων δια του προγράμματος ELENA που είχε εκπονήσει η Περιφέρεια Ηπείρου από το 2017, έχει ξεχαστεί στα συρτάρια του μεγάρου της κεντρικής πλατείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ