Ριζόπουλος: Μια χαμένη διετία στην Περιφέρεια

rizopoulos st

Εφ’ όλης της ύλης κριτική στην Περιφερειακή Αρχή έκανε η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» και ο επικεφαλής της Σπύρος Ριζόπουλος.

Κριτική που ξεκίνησε από τις ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι το φυσικό αέριο και την αιθαλομίχλη!

Ο κ. Ριζόπουλος υπογράμμισε αρχικά ότι μετά την χθεσινή ανανέωση θητειών της προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής «είμαστε πλέον σε προεκλογική περίοδο, προσθέτοντας πως ότι ακούγεται από εδώ και πέρα θα πρέπει να περάνει από το φίλτρο των εκλογών».

«Ίσως ήταν η πιο αποτυχημένη διετία της περιφερειακής αρχής καθώς δεν ξεκίνησε κανένα μεγάλο έργο από εκείνα που υποσχέθηκε προεκλογικά», είπε ο κ. Ριζόπουλος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα του φυσικού αερίου και των ανακοινώσεων της ΔΕΔΑ για τη σύνδεση 1.500 νοικοκυριών και επιχειρήσεων της Ηπείρου το 2026, τονίζοντας ότι με βάση το σχέδιο αυτό η μισή Ήπειρος θα συνδεθεί με το φυσικό αέριο το 2035. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι πρέπει να ετοιμαστεί ένα σχέδιο επιδότησης των συνδέσεων καθώς το κόστος ανά νοικοκυριό ή επιχείρηση κυμαίνεται μεταξύ 2.000 και 4.000 ευρώ. Κατέληξε δε λέγοντας ότι ενώ το φυσικό αέριο είναι στην Ελλάδα από το 2008, έχουν περάσει 4 θητείες περιφέρειας και η Ήπειρος είναι ακόμα στο μηδέν.

«Τώρα κάνουμε τα πρώτα βήματα τη στιγμή που το φυσικό αέριο έχει ακόμα το πολύ 10 χρόνια μπροστά του, αφού ήδη στο ενεργειακό παιχνίδι έχει μπει το υδρογόνο. Πολύ φοβάμαι ότι όταν το φυσικό αέριο θα έρθει στην Ήπειρο ήδη θα έχει αρχίσει να λειτουργεί το υδρογόνο, αλλά εδώ δεν κάνουμε καμία προετοιμασία», είπε χαρακτηριστικά.

Μένοντας στα ενεργειακά, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, χαρακτήρισε ως διττό το θέμα της αιθαλομίχλης στα Γιάννενα, λέγοντας ότι από την μια πλευρά οφείλεται στην ενεργειακή κρίση και τις αστοχίες της Περιφέρειας Ηπείρου λόγω έλλειψης στρατηγικής, από την άλλη όμως είναι και θέμα ατομικής ευθύνης καθώς «οι γιαννιώτες έχουν μια κακή νοοτροπία να καίνε ότι βρούνε».

Φορείς Διαχείρισης και Ιόνια οδός

Τέλος, ο κ. Ριζόπουλος δήλωσε πως η κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης είναι πολύ κακή εξέλιξη για την Ήπειρο, υπενθυμίζοντας ότι πρότασή του ήταν να παραμείνουν ως όργανα της Περιφέρειας, ενώ σε ότι αφορά την Ιόνια οδό, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του ότι ήδη η δημοπράτηση του έργου φαίνεται πως δεν θα γίνει το 2022 κι ότι ήδη μιλάμε για έναν ανοιχτό κι όχι κλειστό αυτοκινητόδρομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ