Ριζόπουλος: Ιόνια- Κακαβιά ούτε το 2030

ionia tounel egnatia

Ως κύκνειο άσμα της Περιφερειακής Αρχής χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» τις εξελίξεις στην Ιόνια Οδό και την επέκτασή της μέχρι την Κακαβιά.

Αφορμή για την επίθεση αποτελεί η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών να μεταβιβάσει στην Περιφέρεια την ευθύνη για την ωρίμανση των μελετών και την εκτέλεση του έργου.

Η Περιφέρεια είχε καταθέσει σχετικό αίτημα πιστεύοντας ότι θα βρει τον τρόπο και τα χρηματοδοτικά μέσα για την ολοκλήρωση της μελέτης σε πρώτη φάση.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος από την πλευρά του εκτιμά ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί το τέλος ενός οραματικού σχεδίου και την συνέχεια κακών εξελίξεων.

Ο ίδιος δεν αφήνει ασχολίαστο το γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε την ημέρα που ο Πρωθυπουργός βρισκόταν στην Ήπειρο και καταλήγει τονίζοντας ότι η Περιφέρεια έμπρακτα πλέον πρέπει να αποδείξει ότι το Υπουργείο διαθέτει κι από πού τα 100 εκατομμύρια, ότι η ίδια διαθέτει τα 50 εκατομμύρια που δεσμεύτηκε.

Η παράταξη εκτιμά ότι το έργο δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν το 2030 και επιρρίπτει ευθύνες στην παρούσα και την προηγούμενη κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ