Ριζόπουλος: Γκρέμισμα και αξιοποίηση από ιδιώτες

DOMPOLH2

Διαφωνεί με την αξιοποίηση του κτιρίου για την λειτουργία δημαρχείου, διαφωνεί όμως και με όλες τις προτάσεις που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα για το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου.

Ο λόγος για τον επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπύρο Ριζόπουλο ο οποίος ξεκαθάρισε πως η παράταξή του δεν συμφωνεί στην παραχώρηση του ακινήτου στο δήμο Ιωαννιτών, ούτε όμως στην «σπατάλη» χρημάτων εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου.

«Άκουσα διάφορες προτάσεις αλλά κανείς δεν μιλά για το ποια είναι η κατάσταση του κτιρίου σήμερα και ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτή. Θυμίζω ότι το 2008 η τότε Περιφέρεια παραχώρησε κομμάτι του κτιρίου για να εγκατασταθούν υπηρεσίες κόβοντας στη μέση την αξία του ακινήτου. Σήμερα τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων λειτουργούν στη λογική ενός ακόμα μπαλώματος, αφού το κτίριο έτσι όπως είναι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί και δεν είμαι διατεθειμένος να στηρίξω καμία δαπάνη γιατί ο δήμος δεν έχει χρήματα να το κάνει δημαρχείο, ή για οποιαδήποτε άλλη λύση χωρίς αναπτυξιακά χαρακτηριστικά», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

Στη συνέχεια ανέπτυξε τις εναλλακτικές προτάσεις που βάζει στο τραπέζι του διαλόγου και οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:

«Οτιδήποτε δαπανάται από εδώ και πέρα πρέπει να έχει ανταπόκριση. Για να φτιαχτεί ξανά το κτίριο τα κόστη είναι απαγορευτικά. Μόνη λύση είναι το γκρέμισμα και η δημιουργία μιας επιτροπής με στόχο να προσελκύσει ιδιωτικό ενδιαφέρον. Γνωρίζω πως υπήρξε ενδιαφέρον για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου, μια λύση ελκυστική μεν, η οποία δημιουργεί ζήτημα στους μικρομεσαίους δε. Άλλη εναλλακτική είναι να γίνει ένα ιατρικό διαγωνιστικό κέντρο με την προϋπόθεση το προσωπικό του να είναι από την περιοχή. Τέλος μια πιθανή λύση είναι να γίνει εκεί το τεχνολογικό πάρκο, ή ένα διακομιστικό κέντρο όπως αυτά που γίνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ