Ριζόπουλος εναντίον Καχριμάνη για σκουπίδια και ΤΕΡΝΑ

asa-leitourgia3

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Περιφερειάρχη για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε στις προτάσεις που είχε καταθέσει κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όπως και αυτές κατά την συνάντηση που είχε με τον ΦΟΔΣΑ.

Ως προς την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, ο κ. Ριζόπουλος επέρριψε ξεκάθαρες ευθύνες τόσο στη νομική όσο και στην πολιτική προσέγγιση του ζητήματος από την Περιφέρεια Ηπείρου.

«Συνήθως όταν θέλουμε να αγοράσουμε ένα σπίτι υπογράφουμε μια ρήτρα σύμφωνα με την οποία κάθε μέρα που καθυστερεί η ολοκλήρωσή του επιβαρύνεται ο εργολάβος με ένα ποσό. Στην περίπτωσή μας, η σύμβαση που υπέγραψε η Περιφέρεια με τον ανάδοχο προέβλεπε ρήτρα καθυστέρησης παράδοσης ύψους 690.000 ευρώ. Εφόσον το εργοστάσιο καθυστέρησε να παραδοθεί θεώρησε νομικά σωστό η νομική σύμβουλος της Περιφέρειας, κα Τατάγια, να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά από την ΤΕΡΝΑ. Έτσι κι εκείνη έκανε εκείνο που θεώρησε αυτονόητο, ως αποτέλεσμα η εταιρεία αποφάσισε να εφαρμόσει τη σύμβαση κατά γράμμα και αφού καθυστέρησαν οι ΣΜΑ και οι ποσότητες των σκουπιδιών δεν είναι αυτές που προβλέπονται καλείται τώρα η Περιφέρεια να πληρώσει τις ρήτρες. Με άλλα λόγια ο περιφερειάρχης πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», επισήμανε ο κ. Ριζόπουλος.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το πρόβλημα με τα πρόστιμα που καλείται να πληρώσει η Περιφέρεια Ηπείρου δεν σταματά στα ποσά που επιδίκασε το διαιτητικό δικαστήριο καθώς όσο συνεχίζεται η κατάσταση αυτή θα προστίθενται άλλα 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο.

«Η λάθος νομική στρατηγική αλλά κυρίως η ξεροκεφαλιά του Περιφερειάρχη με τους έξι δημάρχους – νάνους του, επιβαρύνουν τους ηπειρώτες με υπέρογκα ποσά. Αλήθεια, αυτοί θα τα πληρώσουν από την τσέπη τους; Γιατί όταν η Περιφέρεια στην ανακοίνωσή της λέει ότι δεν θα τα πληρώσουν οι ηπειρώτες, ποιος θα τα πληρώσει;», αναρωτήθηκε ο κ. Ριζόπουλος.

Η κριτική όμως δεν σταμάτησε εκεί. Διαβάζοντας την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και της ιδιωτικής εταιρίας που λειτουργεί το εργοστάσιο, γνωστοποίησε κάτι που η πρώτη απέκρυψε στην ανακοίνωσή της. Ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι άμεσα εκτελεστέα και δεν υπόκειται σε ένδικα μέσα.

«Άραγε για ποια ένδικα μέσα μας μιλάει ο Περιφερειάρχης; Ένα ακόμα ωμό ψέμα. Έχω δώσει εντολή στο νομικό μας σύμβουλο να ζητήσει πλήρη απολογισμό των κινήσεων που γίνονται στον κωδικό που αφορά τις οικονομικές συναλλαγές της Περιφέρειας με το εργοστάσιο για να έχουμε σαφή εικόνα. Δυστυχώς η περιπέτεια όμως δεν τελειώνει εδώ. Με καφενειακούς όρους θεωρείται ότι πέρασε στο ντούκου η απευθείας ανάθεση της μεταφοράς του υπολείμματος στο Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Η απόφαση όμως του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκκρεμεί. Η Αποκεντρωμένη θα επιληφθεί, αν χρειαστεί, μετά», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ