“Ρεμπέτικα Ουσίας” από τους ρεμπετόφιλους

Η ρεμπέτικη μουσική – η κατά τον Μάνο Χατζιδάκι γνήσια Ελληνική – κρύβει μέσα της έναν ανεκτίμητο θησαυρό, τα “ρεμπέτικα ουσίας”. Πέραν από προκαταλήψεις, μύθους και πραγματικότητα και από τη μέχρι τώρα έρευνα στις θεματικές των λαϊκών τραγουδιών άλλων χωρών του κόσμου, αποδεικνύεται ότι τα ”περί των ουσιών” τραγούδια των Ελλήνων, ιδιαίτερα των απαγορευμένων, αποτελούν παγκοσμίως την πλουσιότερη αστική λαογραφία.

Τα εν λόγω τραγούδια που έχουν ως θέμα τις ”ουσίες”, νόμιμες και απαγορευμένες, ξεπερνούν τα δύο χιλιάδες και πέρασαν στη δισκογραφία από τις αρχές του 20ου αιώνα, στη Σμύρνη, στην Κωνσταντινούπολη, στη μακρινή Αμερική (Νέα Υόρκη, Σικάγο) και, τέλος, στην Ελλάδα, ιδιαίτερα από το 1924 και μετά, όταν άρχισαν και εδώ οι μαζικές ηχογραφήσεις.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στη μουσική σκηνή STAGE στο Παραλίμνιο Πάρκο Ιωαννίνων, σας παρουσιάζουμε τα “ρεμπέτικα ουσίας” σε δύο μέρη. Πρώτα οι Ρεμπετόφιλοι Ιωαννίνων σε απαρτία και ακολούθως ο Χαρίλαος Τσακτσίρας με την κομπανία του. Σκοπός μας είναι να φωτίσουμε τα αψεγάδιαστα αυτά τραγούδια με σεβασμό σε όσους κατάφεραν να κάνουν το πάθος τους τέχνη.

Θα παίξουν:
Χαρίλαος Τσακτσίρας (μπουζούκι)
Χρήστος Μπινιάρης (τραγούδι)
Ελένη Μπούτσικου (τραγούδι)
Περικλής Μπουλουκτσής (μπάσο)
Μπάμπης Παπαχρήστου (κιθάρα)

…και οι Ρεμπετόφιλοι Ιωαννίνων!

Ώρα έναρξης: 21:00
είσοδος: 3€

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ