Ρεκόρ επισκεψιμότητας και συμμετοχές από όλη την Ελλάδα στο φεστιβάλ μελιού

meli

Με εντυπωσιακή προσέλευση και έντονο ενδιαφέρον από επαγγελματίες και καταναλωτές, ολοκληρώθηκε το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του κλάδου της μελισσοκομίας και τη διεθνή αναγνώριση της ποιότητας του ελληνικού μελιού.

Με πάνω από 10.000 επισκέπτες, το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση του κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με συμμετοχή παραγωγών από και τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, αποτέλεσε σημείο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και ισχυρό μέσο προβολής του ελληνικού μελιού, τόσο προς τον χώρο της εστίασης και του εμπορίου όσο και προς το ευρύ καταναλωτικό κοινό, που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει σπάνιες και εξαιρετικές ποικιλίες απευθείας από τους Έλληνες παραγωγούς.

Συνέδριο, καινοτομία και βραβεία ποιότητας

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το 16ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας (6–7 Δεκεμβρίου) με θέμα «Η Σημασία της Σωστής Διατροφής των Μελισσών», με τη συμμετοχή επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από τον ΕΟΣΣ και το Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στον Καθηγητή Πασχάλη Χαριζάνη για τη μακρόχρονη προσφορά του στην επιστήμη και τη μελισσοκομία.

Παράλληλα, στον τομέα μελισσοκομικού εξοπλισμού, εταιρείες από την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Τουρκία παρουσίασαν τις νέες τεχνολογίες και εξελίξεις του κλάδου.

Τέλος, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απονεμήθηκαν τα βραβεία του 5ου Διαγωνισμού Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest.

Οι διοργανωτές, οι μελισσοκόμοι και οι επισκέπτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 17ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, τον Δεκέμβριο του 2026.